Hyppää sisältöön

Rondo löi Lin-huumalle tylyn vastineen

Boston Celticsin takamies Rajon Rondo oli ilmiömäisessä vireessä, kun New York Knicks ja Jeremy Lin vierailivat Bostonissa. Rondo jätti koripallon NBA-liigan puhutuimmaksi pelaajaksi nousseen Linin varjoonsa ja johdatti Celticsin 115-111-jatkoaikavoittoon.

Kuva: EPA

Rondo takoi voitto-ottelussa tiskiin uskomattomat tilastot: 18 pistettä, 20 korisyöttöä ja uransa korkeimman levypallolukeman 17. Suorituksellaan Rondo nousi harvalukuiseen joukkoon, sillä viimeisen 25 vuoden aikana vain Jason Kidd ja Magic Johnson ovat tehneet vähintään tehot 15/15/15.

Toinen Bostonin ratkaisijoista oli Paul Pierce, jonka saalis oli 34 pistettä. Näistä kolme syntyi kaukoheitosta vain 4,9 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Kauden aikana täydestä tuntemattomuudesta valokeilaan noussut Knicksin takamies Jeremy Lin ei päässyt Bostonissa loistamaan. Hän sai heti ottelun alkuminuuteilla kaksi virhettä, ja tämän jälkeen hän sai ottelussa kasaan vain 14 pistettä. Lisäksi hän antoi viisi korisyöttöä.

Kun Linin peli takkusi, pääsi esiin loukkaantumisesta kuntoutuva Baron Davis. Vasta kauden viidennen kerran kentällä nähty konkari heitti 21 peliminuutin aikana kahdeksan pistettä ja antoi seitsemän korisyöttöä.

Knicksin Carmelo Anthony heitti 25 pistettä, joista kuusi ottelun varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla.

Suosittelemme sinulle