Hyppää sisältöön

Rembrandt ja Picasso myyntiin Lontoossa

Christie'sin taidehuutokauppa Lontoossa ilmoittaa laittavansa myyntiin Rembrandtin mestariteoksen. Rembrandt on yksi maalaus 15 teoksen myyntiin tulevasta kokoelmasta. Kokoelma edustaa 1600-luvun hollantilaisen "kultakauden" maalauksia. Niiden yhteisarvo on lähes 15 miljoonaa euroa.

Kaksi taulua
Kuva: Wikipaintings
Suvi Vesalainen

Hollantilaismaalukset omistaa hollantilaiset, taidekeräilystä ja hyväntekeväisyydestä tunnetut, Peter ja Olga Dreesmann. Heidän kokoelmansa tulee myyntiin Lontoossa heinäkuun alussa. Se myydään vanhojen mestariteosten ja brittiläisen maalaustaiteen huutokaupassa.

Dreesmannien kokoelmaa pidetään arvokkaimpana, yksityisten omistamana, 1600-luvun hollantilaismestareiden kokoelmana.

Myyntiin tuleva Rembrandt on rintakuva miehestä, joka on sonnustautunut sulkahattuun ja kaulahaarniskaan. Maalaus on suhteellisen pieni, 40 x 29 cm. Sen hinnaksi arvioidaan 10 -12 miljoonaa euroa. Rembrandtin maalauksia on myyty viimeksi vuosina 2009 ja 2000. Molemmilla kerroilla maalauksen hinta oli lähes 25 miljoonaa euroa.

Lontoossa myyntiin tulee myös Picasson varhainen maalaus

Walesilainen aristokraatti on puolestaan päättänyt myydä espanjalaismaalari Pablo Picasson varhaistuotantoa olevan teoksen. Myyntiin laitettu Picasso edustaa taiteilijan varhaista "sinistä kautta". Kyyhkystä pitelevää lasta esittävän teoksen hinnaksi on arvioitu jopa yli 60 miljoonaa euroa.

Aberconwayn perheen omistama Picasso oli viime vuoden lainassa Courtauldin galleriassa Lontoossa, kertoo Sunday Times-lehti.

Christie's on määrätty myymään Picasso yksityisesti, huutokaupan ulkopuolella. Teos halutaan pitää Britanniassa ja saada julkisesti nähtäville. Tavoitetta saattaa vaikeuttaa teoksen korkeaksi nouseva hinta, sillä esimerkiksi maan tärkeimmän taiteen keräilijän, National Galleryn, taloudelliset resurssit ovat pienentyneet viime vuosina.

Edellisen kerran, vuonna 2010 myydyn Picasson hinta oli yli 80 miljoonaa euroa.

Suosittelemme sinulle