Hyppää sisältöön

Simon tuulivoimapuisto vihittiin käyttöön

TuuliWatin ensimmäinen tuulipuisto vihittiin käyttöön Simon Putaankankaalla tiistaina. Myllyt tulevat tuottamaan sähköä reilun parinkymmenentuhannen kerrostaloasunnon tarpeita vastaavan määrän. TuuliWatti Oy:n toimitusjohtaja kehuu simolaisten asennetta hankkeen toteuttamisessa.

Pikku-Atte äitinsä sylissä ja taustalla pyörii Iso-Atte. Kuva: YLE / Kyösti Vaara

TuuliWatin 400 miljoonan investointiohjelma on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Simon tuulipuiston lisäksi tuulivoimarakentaminen etenee Pohjois-Suomessa myös Iin Olhavassa sekä Tervolassa. Molempiin valmistuu tuulipuisto vielä kuluvan vuoden aikana.

Yhtiön toimitusjohtaja Jari Suominen kiittelee Simon kunnan asennetta. Tuulivoimapuistohanke toteutui kokonaisuudessaan puolentoista vuoden aikana.

- Simon tuulipuisto on malliesimerkki hyvässä yhteistyössä edenneestä ja siksi ripeässä aikataulussa loppuunsaatetusta tuulivoimahankkeesta. Myllyt saatiin pystyyn reilussa puolessa vuodessa investointipäätöksen tekemisestä, Suominen sanoo.

Simo hyötyy myllyistä kahden terveydenhoitajan palkkarahojen verran. Simolaiset suhtautuvatkin tuulivoiman rakentamiseen hyvin myönteisesti. Avajaisissa oli runsaasti väkeä ja moni heistä esitti toiveen, että myllyjä rakennettaisiin lisääkin. Suominen paljastaa, että sellaisia suunnitelmia on jo vireillä.

- Nämä ovat hyviä paikkoja rakentaa myllyjä. Täällä on oikea asenne, paljon tilaa ja tuultakin riittää, Suominen listaa.

Pikku-Atte ja Iso-Atte

Kuusi alkuvuonna syntynyttä simolaisvauvaa saivat omaa nimeään kantavat kummimyllyt. Onni, Sofia, Justiina, Herkko, Eemil ja Atte olivat avajaisissa vahempiensa kanssa.

Atten äti Henna Lakso kiitteli ideaa nimetä myllyt lasten mukaan. Hän arvelee, että pikkumiehellä riittää muutaman vuoden kuluttua ihmettelemistä, kun hän katselee valtavaa Atte-myllyä.

- On hyvä, että lapsia huomioidaan tällä tavoin, Aten äiti toteaa.

Suosittelemme sinulle