Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Huippuartistit lähtivät kiertueelle arvokkaan vanhuuden puolesta

Laaja kattaus suomalaisen pop- ja rocktaivaan tähtiä on lähtenyt kiertueelle keräämään tukea vanhustyölle. Vanhuus rokkaa -kiertue alkoi dramaattisesti, kun muusikoita kuljettanut lento keskeytyi rikki menneen ohjaamon lasin vuoksi.

Pelle Miljoona
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun Teatrialla pidettävä Vanhuus rokkaa -kiertueen avaus alkoi vastatuulessa, kun rokkitähtiä kuljettanut lento joutui yllättäen palaamaan Jyväskylän yllä takaisin Helsinki-Vantaalle. Syy matkan katkeamiseen oli koneen rikkoutunut ikkuna. Koneessa matkustaneet konkariartistit eivät tilannetta hätkähtäneet.

- Siellä vissiinkin ohjaamoon ikkunaan tuli säröjä. Koneen palattua Helsinki-Vantaalle, odotimme saavamme huovat päällemme ja kriisiapua, mutta ei, Mikko Kuustonen naurahtaa.

- Ei mua pelottanut ollenkaan, täähän on vain elämää, Tumppi Varonen vakuuttelee.

Esiintyjäpoppoo ehti kuitenkin illan konserttiin myöhäisemmällä koneella.

Välittämisen puolesta

Vanhuus Rokkaa on uudella tavalla toteutettu suomalaisen seniori- ja vanhustyön tukemiseen suunniteltu hyväntekeväisyyskampanja. Mukana tempauksessa on iso liuta suomalaisen muusikoita, jotka haluavat auttaa seniori- ja vanhustyötä tekeviä järjestöjä ja ihmisiä. Mukana ovat Kuustosen ja Varosen lisäksi Anssi Kela, Olli Lindholm, Erin, Pelle Miljoona, Arttu Wiskari sekä Oulun keikalta pois jäänyt Jonna Tervomaa.

- Koko jutun idea lähti siitä, että mukana on eri-ikäisiä poppareita rokkareita, jotka haluavat tehdä hyvää yhdessä. Tähän projektiin oli todella helppo saada porukkaa innostumaan mukaan, sanoo Mikko Kuustonen.

Hyväntekijöiden mielestä suomalainen seniorityö tarvitsee konkreettista tekemistä ja tukitoimenpiteitä, jotta me kaikki voisimme elää arvokkaan vanhuuden. Muusikko Tumppi Varonen tuntee lähihoitajakoulutuksen saaneena vanhustenhoidon tilanteen.

- Vanhukset unohtuvat, koska he eivät tuota. Mielestäni me ollaan heille velkaa se, että saadaan olot paremmiksi. Vanhusten elämä ei saa olla pelkkää kamppailua, vaan he tarvitsevat virikkeellisen elämä kuten me kaikki muutkin. Kyse on lopulta lähimmäisistämme välittämisestä.

Vuoden 2012 konserttikiertueen hyväntekeväisyysyhteistyökumppani on Suomen Setlementtilitto ry, jonka paikallisten setlementtien avulla avustukset ohjataan seniorityön tukemiseen. Tuotto ohjataan hyvinvoinnin edistämiseen, kulttuuritoimintaan, elinikäisen oppimisen tukemiseen ja seniorivapaaehtoistyön mahdollistamiseen.

Suosittelemme