Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Niemen talon purku mutkistui

Kiistellyn Niemen talon purkamislupa on poikinut valituksen Kokkolassa. Sanomalehti Keskipohjanmaan mukaan ydinkeskustassa sijaitsevan talon purkulupaan on ollut tyytymätön naapurikiinteistön edustaja. Keskustassa sijaitsevan Niemen tontin rakentamista on puitu vuosia.

Kuvassa Niemen talo.
Rakennus on saanut nimensä sen valmistumisesta saakka talossa toimineesta kultasepänliikkeestä. Nyt museon naapurissa oleva Niemen talo halutaan purkaa. Kuva: YLE / Petri Puskala
Avaa Yle-sovelluksessa

Rakennus- ja ympäristölautakunta myönsi 1950-luvulla rakennetulle kiinteistölle purkuluvan helmikuussa, luvasta on valitettu Vaasan hallinto-oikeuteen. Valitus viivästyttää Niemen tontille rakentamista, päätöstä valituksesta odotetaan vasta loppuvuodesta.

Rakennusliike Lakea aikoo rakentaa tontille viisikerroksisen asuin- ja liikerakennuksen.

K.H. Renlundin museon naapurissa sijaitsevan niin sanotun Niemen tontin rakentamishankkeet ovat olleet vireillä jo useita vuosia. Aiemmin rakentamista suunnitteli Skanska-kodit.

Ensimmäisten suunnitelmien mukaan Niemen talon ja matalan siipirakennuksen tilalle piti rakentaa 6,5-kerroksinen, sitten 7-kerroksinen, ympäristöään korkeampi rakennus.

Talon purkuluvan valituksesta kertoi ensimmäisenä Keskipohjanmaa-lehti.

Suosittelemme sinulle