Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä on loistava ruokalaji valmistaa esimerkiksi hiihtolenkin päätteeksi. Tällä kertaa ruoka valmistetaan kokonaisesta broilerista ja kaikki alkaakin broilerin leikkelemisellä. Valmistamiseen on hyvä varata riittävästi aikaa, tämä ei siis ole kiireisen kokkaajan ruokalaji.

Kukkoa viinissä
Kukkoa viinissä Kuva: Yle / Procam
Riikka Tujula
Avaa Yle-sovelluksessa

Kukkoa viinissä

1 kokonainen broileri

1 pkt pekonia

2-3 rkl voita

2 salottisipulia

1 valkosipulin kynsi

200 g herkkusieniä

2 porkkanaa

6 oksaa tuoretta timjamia

4 dl punaviiniä

6 dl kanalientä

2 dl demi-glacea

1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa

suolaa, mustapippuria

Irrota kokonaisesta broilerista rintafileet, koivet ja siivet. Mausta palat kevyesti suolalla ja pippurilla. Hienonna pekoni. Paista pekonia hetki pannulla ja lisää broilerit. Paista broilereihin kauttaaltaan kauniinruskea pinta. Lisää viini ja anna sen haihtua puoleen. Lisää liemi ja demi-glace ja keitä, kunnes broileri on mureaa. Kuori ja hienonna porkkanat. Hienonna myös herkkusienet, sipuli ja valkosipuli. Paista kasviksia ja sieniä voissa, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Lisää kasvikset liemeen ja keitä, kunnes kastike sakenee hieman. Lisää hienonnettu persilja ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti tuoreen leivän kera.

Suosittelemme sinulle