Hyppää sisältöön

Pölönen: Elokuvakylän taru on ohi – tekeillä teatteria ja seikkailuelokuva

Kontiolahden elokuvakylän tarina on ohi. Ohjaaja Markku Pölönen kertoi asiasta käydyssä avoimessa keskustelussa.

Markku Pölönen.
Kuva: Yle

- Paikka menee muuhun käyttöön, omistaja päättää. Ehkäpä kylä syntyy vielä jonnekin uudelleen, kuka tietää, Pölönen kirjoittaa.

Matkailunähtävyydeksi kohonnut kylä tunnetaan TV2:n Karjalan kunnailla -sarjasta, jossa Kontiorantaan rakennettu lavastekylä oli Miikkulan kylä. Ensimmäiset kuvaukset kylässä tehtiin vuonna 2006. On kuitenkin mahdollista, että Miikkulan väki nähdään vielä televisiossa.

- Joitakin pisteohjelmia on haaveissa, esim. Miikkulan Joulu. Kaikki miikkulalaiset työntävät kinkkunsa yhtaikaa uuniin ja sähköt katkeavat koko kylästä. Siitä seuraa vanhan ajan Joulu pappilassa, Pölönen paljastaa.

Pölösellä on tekeillä myös muita tuotantoja

- Olen kirjoittanut Mikkelin Teatterille sydämellisen komedian "Rikkaan Rakkaus", jota esitetään ensi kesänä Naisvuoren kesäteatterissa täysille katsomoille. Viimeistelen juuri kolmatta versiota. Olen luvannut myös kirjoittaa näytelmään neljä laulua, siis niiden sanat, Kai Hyttinen säveltää ne. Kai Hyttinen on myös pääosassa kyseisessä näytelmässä. Huhtikuu on varattu 12 osaisen TV-sarjan "Omaa Maata" käsikirjoitustyölle, Pölönen kertoo työstään.

Työn alla on myös seikkailuelokuva Sammon Suojelijat, jota Pölönen kertoo kirjoittavansa yhdessä liperiläisen kirjailija Tuomas Liuksen kanssa.

- Sammon Suojelijat sijoittuu nykyhetkeen ja aikaan ennen kristinuskon tuloa Suomeen. Nämä aikajaksot ovat elokuvassa osin päällekkäin ja vaikuttavat toisiinsa. Mystistä. Tarinan alkujuuri pitää sisällään kansatieteellisen sensaation. Tapahtumat sijoittuvat Joensuuhun, Uhtualle ja Petroskoihin, Pölönen valottaa.

Markku Pölönen kertoi työstään ja suunnitelmistaan perjantaina päivällä.

Käsikirjoituksen arvostus onnetonta

Markku Pölönen murehtii käsikirjoituksen huonoa arvostusta. Hänen mukaansa se on elokuvan tärkein ja halvin peruselementti.

- Käsikirjoitusta ei arvosteta riittävästi, ei etenkään sen "kuvallista" versiota, storyboardia. Moni tuottaja säästää juuri siinä kohti kun pitäisi palkata taitava piirtäjä hahmottamaan ohjaajan kanssa tulevan elokuvan ilmettä ja rytmiä. Vasta storyboard paljastaa tekstikäsikirjoituksen ongelmakohdat. Käsikirjoitus on tärkein elokuvan runkoelementeistä, nykyisellään myös halvin, pohtii Pölönen.

Suosittelemme sinulle