Hyppää sisältöön

Videot muuntuvat kirjastossa dvd-muotoon

Kokkolan kaupunginkirjasto on saanut valtionapua neljään eri hankkeeseen. Ely-keskuksen kautta tulleella rahalla voidaan muun muassa hankkia digitointilaitteet, joilla asiakkaat pystyvät siirtämään vanhat C-kasettinsa tai VHS-nauhansa dvd-muotoon. Vastaavia laitteita ei ole vielä missään keskipohjalaiskirjastossa. Digitalisoinnin uskotaan olevan mahdollista elokuusta lähtien.

VHS-kasetti
Kuva: YLE

KIrjastotoimenjohtaja Susann Forsbergin mukaan suurin kynnys henkilökunnalle on opetella digitalisoimiseen tarvittava tekniikka niin hyvin, että asiakkaita pystytään opastamaan.

- Oma toive on, että ainakin yhtä laitteistoa voitaisiin kuljettaa myös lähikirjastoissa. Ne voisivat olla jonkin aikaa esimerkiksi Lohtajan kirjastossa ja sitten siirrettäisiin vaikkapa Ullavaan. Kaikki laitteet eivät siis olisi pääkirjastossa.

Lisäksi saadulla hankerahalla parannetaan kirjaston tietopalveluita sekä lisätään lasten palveluita koko maakunnassa. Erityisen iloinen Forsberg on suurimmasta 10 000 euron avustussummasta, joka kohdentuu Koivuhakaan:

- Sillä ruvetaan suunnittelemaan Koivuhaan lähikirjastoa suunnittelemaan vähän uuteen muotoon. Tavoitteena on saada siitä asiakasystävällinen ja tuoda uutta ilmettä.

Suosittelemme sinulle