Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Mika Lintilä: Stefan Wallinille lähtöpassit

Arvostelu puolustusministeri Stefan Wallinia kohtaan kiihtyy. Nyt keskustan kansanedustaja Mika Lintilä (kesk.) vaatii Yle Keski-Pohjanmaan kansanedustajahaastattelussa jo RKP:tä edustavan ministerin eroa. Lintilän mukaan Wallinin puheet ovat niin ristiriitaisia, ettei hänellä ole edellytyksiä jatkaa.

Puolustusministeri Stefan Wallin
Puolustusministeri Stefan Wallin kommentoi helmikuussa väitteitä siitä, että hän olisi uhkaillut perussuomalaisten kansannedustajia. Kuva: Yle
Helena Mehtälä,
Iina Kluukeri
Avaa Yle-sovelluksessa

Hän syyttää Wallinia siitä, että tämä on vakuuttanut ministeriaitiosta eduskunnalle, että poliittista ohjausta ei ole käytetty Dragsvikin säilyttämisessä, vaikka myöhemmin ministeri sen on myöntänyt.

Isossa salissa valehtelu korvataan Lintilän mukaan sanoilla "niukasti totuutta".

- Näkemykseni mukaan ministeri Wallinin on erittäin vaikea enää jatkaa valtioneuvoston jäsenenä. Ne, mitä hän sanoi eduskunnalle ja mitä myöhemmin tuli tietoon, ovat selkeästi ristiriidassa. Oma käsitykseni on, että Wallinin pitäisi itse harkita asemaansa ja todeta se, että hänellä ei ole edellytyksiä jatkaa, sanoo keskustan kansanedustaja Mika Lintilä.

Lintilän mukaan oli outoa, ettei varuskuntien lakkauttamisvalmisteluissa ollut mukana opposition edustusta. Keskusta riveissä Wallinin asemasta on käyty jo keskusteluja. Eduskunta kokoontuu tiistaina ja Lintilän mukaan tuolloin keskusta miettii jatkotoimenpiteitä. Sen tarkemmin Lintilä ei suostu puolueen vaatimuksista Wallinille vielä kertomaan.

Samanlaisia puheenvuoroja on kuultu muistakin puolueista. SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner vaati sunnuntaina päätöstä ruotsinkielisestä varusmieskoulutuksesta käsiteltäväksi uudelleen.

Suosittelemme sinulle