Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Wallin ei aio erota, Dragsvik-päätös hallituksen käsissä

Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) sanoi TV 1:n A-studiossa, ettei aio erota tehtävästään. Dragsvikin varuskunnan säilyttäminen voi tulla uudelleen käsiteltäväksi, jos hallitus niin haluaa ja jälkiviisaasti voi todeta, että päätöksen perusteluista olisi voinut kertoa jotain enemmän, Wallin totesi.

Stefan Wallin
Stefan Wallin vieraili TV 1:n A-studiossa maanantaina. Kuva: Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsinkielisen varusmieskoulutuksen säilyttäminen perustuu kielilakiin, eikä ole kielipolitiikkaa, vaan perusoikeuskysymys, puolustusministeri Stefan Wallin korosti TV 1:n A-studiossa maanantai-iltana.

Koska hallitusohjelmassa on kirjaus ruotsinkielisen varusmieskoulutuksen turvaamisesta, ei hallitukselle ole Wallinin mielestä voinut olla suurta ongelmaa ymmärtää, että kielellä on päätöksenteossa ollut merkitystä.

- Mutta kyllä nyt jälkiviisaana voi sanoa, että perustelut olisi voinut käydä hieman tarkemmin läpi, Wallin sanoi korostaen kuitenkin, että kertomista on vaikeuttanut se, että asian valmistelu on ollut salaista.

Puolustusvoimauudistuksen säästölaskelmat Wallin kuitenkin haluaa julki sen jälkeen, kun laskelmista tehty kantelu Valtiontalouden tarkastusvirastoon on käsitelty.

Pitääkö Dragsvik-päätös tuoda uudelleen hallituksen käsittelyyn, on Wallinin mielestä hallituksen ratkaistavissa.

Upinniemessä ei tilaa

A-studion keskustelua siivitti muun muassa puolustusvoimien suunnittelupäällikkö Kari Takasen haastattelu, josta kävi ilmi, että muitakin vaihtoehtoja, kuten ruotsinkielisen joukko-osaston siirtämistä toiseen varuskuntaan, oli harkittu ennen päätöksentekoa.

- Päätös oli, että toistaiseksi tämä on se malli, jolla asiassa mennään, Takanen sanoi.

Puolustusministeri Wallin viittasi Upinniemen osalta Turun Sanomien haastatteluun, jossa merivoimien komentaja Veli Jukka Pennala on sanonut, etteivät Dragsvikin toiminnot mahdu Upinniemeen.

Erovaatimuksiin liittyen Wallin sanoi, ettei aio erota tehtävästään niin kauan kun hänellä on "pääministerin ja porukan tuki".

Suosittelemme