Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Oppositio yhdistää voimansa Wallinia vastaan

Eduskunnan molemmat oppositiopuolueet ovat päättäneet vaatia yhdessä puolustusministeri Stefan Wallinia (r.) vastuuseen Dragsvik-jupakasta. Perussuomalaiset ja keskusta päättävät myöhemmin tällä viikolla, miten Wallinin luottamus punnitaan.

Avaa Yle-sovelluksessa

Dragsvik-kuohunta on saanut eduskunnan eripuraisen opposition yhdistämään voimansa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner pitivät yhteiskokouksen keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen ja ryhmänjohtajan Kimmo Tiilikaisen kanssa. Lopputulema oli se, että Wallin aiotaan panna selkä seinää vasten.

- Olemme menettäneet luottamuksemme Walliniin, Ruohonen-Lerner tiviistää.

Yhteisesiintymisellä halutaan estää se, että eduskunnassa lähtisi liikkeelle useampia prosesseja puolustusministeriä vastaan. Perussuomalaisten ryhmästä on väläytetty myös asian viemistä perustuslakivaliokuntaan ja sitä kautta mahdollisesti valtakunnanoikeuteen.

Oppositiota ihmetyttää myös pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) rooli. Katainen on markkinoinut "absoluuttisena faktana" sitä, että varuskuntauudistukset tehtiin pelkästään puolustuksellisin perustein.

Perussuomalaiset ja Keskusta pohtivat lopullista menettelytapaa tämän viikon ryhmäkokouksissaan. Todennäköisintä on että asiasta tehdään välikysymys, jonka yhteydessä esitetään epäluottamusta puolustusministeri Wallinille.

Suosittelemme