Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Johanna Iivanainen julkaisee soololevyn

Kadotaan uneen -levyn työstäminen on ollut oululaislähtöiselle Johannalle suuri ilon aihe. Sen myötä laulaja, lauluntekijä Iivanainen on löytänyt oman äänensä ja omaa sanottavaa.

Johanna Iivanainen
Johanna Iivanainen Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Kadotaan uneen -levy tulee kauppoihin maaliskuun alkupuolella.

- On ollut ihana työstää omaa levyä ja tehdä sellaista musiikkia, joka puhuttelee itseä ja toivottavasti myös muita.

Johanna kertoo, että viime vuonna yksi musiikillinen kausi hänen elämässään päättyi ja sitä kautta avautui mahdollisuus tehdä omaa musiikkia.

- Nyt on yksinkertaisemman musiikin aika. Jos jazz on monelle mörkö, tämä musiikki on helpommin lähestyttävää, Johanna kuvailee.

Kadotaan uneen on Johannan toinen soololevy. Sen tuottaa Edu Kettunen. Edu Kettuseen Johanna tutustui vuosia aikaisemmin Henki kulkee -levyjen tiimoilta. Kun he sattumalta kohtasivat uudelleen, Johanna uskaltautui pyytämään Edua levynsä tuottajaksi.

- Meillä on samankaltainen sielunmaisema: elämänarvot tuntuvat samanlaisilta ja on helppo pysytellä pienissä, tärkeissä asioissa. Ja musiikki on molemmille se tärkein juttu.

Johannan vuodenvaihde on ollut suurten asioiden aikaa. Levyn työstämisen lisäksi hän on tehnyt omaa musiikillista televisio-ohjelmaa ja osallistunut Suomen euroviisukarsintoihin. Karsinnoissa hän eteni finaaliin asti.

Tällä hetkellä Johanna elää oman musiikkinsa ehdoilla, mutta tulevaisuuden varalle hänellä on paljon haaveita.

- Haaveita pitää olla. Sieltä ne asiat loksahtelee kohdalleen, niin kuin nyt viime aikoinakin. Yksi tulevaisuuden haave on päästä esiintymään ulkomailla. Mutta sen aika tulee ehkä myöhemmin.

Suosittelemme