Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

"Mäkäräisen suoritus mielettömän hieno asia"

YLE Urheilun asiantuntijan Heikki Ikolan oli vaikea löytää oikeita ylisanoja Kaisa Mäkäräisen ampumahiihdon MM-kisojen kultamitalin arvoisesta suorituksesta. Kymmenkertainen arvokisamitalisti uskoo Mäkäräisen menestyksen tekevän todella hyvää suomalaiselle ampumahiihdolle.

Heikki Ikola.
Heikki Ikola on valmis auttamaan ampumahiihtäjiä, mutta valmentajaksi hän ei halua. Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

- Kokonaisuutena tämä on aivan mielettömän hieno asia. Tässä kun kaikkia hienoja sanoja on käytetty, niin on vaikea enää kehua enempää. Varsinkin tällaisissa olosuhteissa maailman mestaruuden voittaminen on todella vaikeata, Ikola sanoi.

Mäkäräisen ammunta on ollut koko kisojen ajan suorastaan huikaisevaa. Toistaiseksi Mäkäräinen ei ole ampunut Venäjän Hanti-Mansijksissa järjestettävissä kisoissa yhtään ohilaukausta. Ikolan mukaan Mäkäräisen toiminta takaa-ajon viimeisellä ampumapaikalla, oli loistava osoitus suomalaisen hermojen kestävyydestä.

- Se että tällaisen ammunnan pystyy tekemään tilanteessa, jossa pahin kilpailija on juuri sakkoringillä, kysyy psykofyysistä osaamista. Vaatii paljon erikoisosaamista, että pystyy sulkemaan kaikki häiriötekijät ulos ja tekemään vain oman hyvän suorituksen, Ikola hehkutti.

Ikolan mukaan Mäkäräisen loistavat esitykset tekevät erittäin hyvää suomalaiselle ampumahiihdolle. Menestys on vain osattava käyttää hyödyksi.

- Tästä on paljon puhuttu, haaveiltu ja toivottu. Nyt tämä pitää osata hyödyntää. Meillähän on jo nyt hyviä junioreita. Heidän valmennus pitää saada sille tasolle, josta voidaan ponnistaa tänne kansainväliselle huipulle.

MM-kisat jatkuvat vielä tämän viikon ajan, ja naisilla on vielä kaksi yksilökilpailua jäljellä. Ikola uskoo, että Mäkäräisen mitalisaldo ei välttämättä jää sunnuntain takaa-ajoon.

- Kaisa jo hehkuu tällaista vapautuneisuutta. On aivan odotettavissa, että kisat jatkuvat samaan malliin. Nyt näyttää siltä, että kelit voi vähän muuttua, mutta minusta tuntuu, että Kaisalle sopii kaikki radat ja kaikki kelit.

Suosittelemme sinulle