MUTAKAKKU SUOLAPÄHKINÖILLÄ
Pohja:
- 150 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 80 g kolatäytteisiä suklaapaloja
Kuorrutus:
- 200 tummaa suklaata
- 2 dl suolapähkinöitä
Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään. Ne sekoitetaan muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
Kaada taikina voideltuun irtoreunaiseen vuokaan. Painele taikinaan kolatäytteisiä suklaapaloja. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 10 - 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen suklaa varovasti esim. mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon suolapähkinät ja levitä kuorrutus kakun päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa.
(Lähde: Maalaisunelma-lehti 2/2011)