Hyppää sisältöön

Turun Logomo vetää väkeä

Kulttuurikeskus Logomossa on käynyt alkuvuoden aikana jo 25 000 ihmistä eri tapahtumissa. Hevimusikaali Infernal musical 1827 ja Keski-ikäisten hiukset -musikaali ovat täyttäneet Logomon C-hallin katsomon todella hyvin. Katsomon täyttöaste on miltei 100 prosenttia.

Hair-musikaalin riemua. Kuva: YLE / Minna Rosvall

Keskiviikkona Logomossa kuullaan ja nähdään Matteus-passio. Mendelssohnin sovitusta Bachin passiosta ei ole aiemmin nähty eikä kuultu Suomessa. Kanttori Heikki Rainion unelmasta tuli totta. 150 hengen kuoro, upeat solistit ja iso orkesteri saadaan soimaan uudessa konserttisalissa, vaikka akustiikka on jouduttu rakentamaan sähköisesti erikseen. Kirkkosaliakustiikan on loihitinut Antti Murto.

Matteus-passion tuottaja Jaana Rantala uskoo Logomon toiminnan jatkuvan vielä kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeenkin.

- Tämä on niin kuin Helsingin kaapelitehtaan isoveli tai pikkuveli. Kumpi tämä onkaan ja sitten täällä on hyvät näyttelyt, myös hirmu hyvä henkilökunta, että tänne on mukava tulla, kehuu Rantala.

Turku2011-säätiön tuotantokoordinaattori Jere Pensikkala vastaa esittävästä taiteesta kulttuuripääkaupunkivuoden aikana. Hänen mukaansa loppuunmyydystä hevimusikaalista saatiin neljä lisäesitystä toukokuulle, mutta Keski-ikäisten hiukset eli Hair oli hankalampi. 130 harrastajan aikatauluihin ei lisäesityksiä saatu sopimaan.

- Logomossa puhutaan noin yli 99 prosentin käyttöasteesta nyt Hairin ja hevimusikaalin osalta, mutta myös konserteissa on käynyt hienosti väkeä, tämän illan Matteus-passio on täynnä. Puhutaan noin 25 000 kävijästä esittävän taiteen puolella, jossa on sitten mukana myös avajaisten Logomotion partyt, summailee Pensikkala.

Logomoon tulee kevään aikana vielä uusia ensi-iltoja ja konsertteja, joihin tällä hetkellä on vielä osaan lippuja jäljellä.

- Kesä on tietysti erittäin komea, Linnaan tulee kaksi oopperaa, Paavo Nurmi -stadionilla nähdään tämä Taistelu 2011 ja Logomossakin Erik XIV, että isoja ja kiinnostavia produktioita on kyllä tulossa, luettelee tuotantokoordinaattori Jere Pensikkala Turku2011-säätiöstä.

Suosittelemme sinulle