Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Kylien kinkeripiirit vetävät ihmisiä kirkkoon

Sunnuntaipäivien kirkonmenot ovat poteneet väkikatoa ympäri maan jo vuosia. Kaustisella kokeillaan uutta tapaa houkutella ihmisiä jumalanpalveluksiin. Kinkeripiirit avustavat jumalanpalveluksissa ja tekevät tapahtumista kylien näköisiä.

Kuva: YLE / Petri Kuikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa Kaustisella kokeillaan vastuuttaa kylittäin jaetut kinkeripiirit avustamaan kirkossa pidettävissä jumalanpalveluksissa. Kappalainen Kai Tikkakoski on tyytyväinen esimerkiksi Salonkylän kinkeripiirin järjestämään tilaisuuteen maaliskuun alussa, johon tuli peräti 170 seurakuntalaista musiikillisen ohjelman houkuttelemana.

- Se oli hieno messu, siinä oli paljon musiikkia, kansanjuhlan meininki ja jumalanpalveluksen sanoma tuli hyvin esille, kehuu Tikkakoski.

Toiveena on tehdä jumalanpalveluksista kunkin kylän näköisiä ja saada lisää väkeä kirkonmenoihin.

- Jos kylällä on paljon musiikkiharrastajia, jumalanpalveluksiin sisällytetään enemmän musiikkia, mutta ei se ole ollenkaan välttämätöntä. Jopa keskustelusaarnaa on kaavailtu, esirukouksessa mukana olemista, tervetulotoivotuksia ovella ja kolehdin kantoa. Tämänkaltaisissa asioissa kinkeripiirit voivat olla mukana kirkonmenoissa.

Ensi vuonna seurakunta aikoo viedä jumalanpalvelukset kuhunkin kylään eli järkestää kyläkirkkoja.

Suosittelemme sinulle