Hyppää sisältöön

Tähän on tultu: Ensimmäinen ja ehkä viimeinen lankapuhelinsoitto

Yle Turun tet-harjoittelija Eero teki perjantaina 23.3. jotain sellaista, jota ei ole ennen tehnyt. Hän sai tehtäväkseen ottaa yhteyttä Tuorlan observatorioon kysyäkseen torstaina eri puolilla Suomea havaitusta oudosta valoilmiöstä.

Nuorukainen pitää puhelimen luuria korvallaan.
Kuva: Yle / Sami Tammi

Uutispäällikkö Satu Aaltonen kaivoi observatorion numeron ja Eero lähti hommiin. Hetken kuluttua hän palasi ja kertoi, ettei numero ole käytössä. Syy selvisi: lankapuhelin ei toimi samalla tavoin kuin kännykkä.

- Oli se outoa. Ei tarvinnut suuntanumeroa laittaa. Ja sitten oli tuo nolla, kun piti laittaa numeron eteen, totesi Eero.

- Joskus lapsena ehkä olen näpräillyt vastaavaa laitetta. Kotona on lankapuhelin ollut, muttei enää pitkään aikaan. En kyllä ole sellaisella ennen soittanut.

Yle Turun toimituksen vakiokalusto tunsi harmaiden hiusten kasvavan hetkellisesti kohisten.

- Tähän on tultu, nauroi maakuntaradion päällikkö Antti Korhonen.

Ajat muuttuvat. Saa nähdä oliko Eeron ensimmäinen lankapuhelinsoitto myös hänen viimeisensä kyseisellä aparaatilla. Kännykkäsukupolvea kun nykyään enenevissä määrin ollaan.

Kerro alla olevalla kommentointilomakkeella vastaavista kokemuksistasi tekniikan kanssa. Tunnistavatko sinun lapsesi tai sinä c-kasetin tai vhs-videon?

Suosittelemme sinulle