Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Vuoreksen koulun hintalappu ainakin 17 miljoonaa euroa

Tampereen uuden Vuoreksen asuinalueen koulukeskuksen rakentaa YIT. Lähes 17 miljoonan euron arvoinen urakkasopimus on solmittu tänään tiistaina. Noin 12 000 neliön energiaa säästävä rakennuskokonaisuus nousee lähelle ensi kesän asuntomessualuetta.

Avaa Yle-sovelluksessa

Tiistaina solmitun sopimuksen arvo on 16,7 miljoonaa euroa. YIT:n kontolla olevat koulukeskuksen kaksi ensimmäistä vaihetta valmistuvat ensi vuonna. Koko Vuoreskeskuksen on määrä olla käytössä vuonna 2016.

Energiatehokkuudeltaan A-luokan rakennukseen tulee tilaa peruskoulun, esiopetuksen, päiväkodin ja terveydenhoitopalveluiden käyttöön. Iltaisin ja viikonloppuisin tiloissa touhutaan monipuolisesti vapaa-ajan ja liikunnan parissa.

- Tampereen Tilakeskus haluaa olla edelläkävijä energiatehokkaassa rakentamisessa. Tähän hankkeeseen se sopii erityisen hyvin, sillä rakennus itsessään on osa oppimisympäristöä. Lapset ja rakennuksen muut käyttäjät pääsevät omin silmin havainnoimaan rakennuksen toimintaa ja ympäristövaikutuksia, hankeinsinööri Antti Lakka Tampereen Tilakeskuksesta kertoo.

Suosittelemme