Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Suomalainen rahtialus rysäytti päin siltaa Tanskassa

Pohjois-Tanskassa Limvuonon ylittävä rautatiesilta vaurioitui käyttökelvottomaksi, kun suomalainen konttialus Ramona törmäsi siihen myöhään keskiviikkona. Korjaajat arvelevat, että voi viedä jopa puoli vuotta ennen kuin silta saadaan käyttökuntoon.

Laiva laiturissa.
Kuva: Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Sillan kannen kantavista rakenteista on löydetty vaurioita ja raiteet ovat pahasti mutkalla. Osia sillasta täytyy vaihtaa, sanoo Tanskan rautatieyhtiön edustaja Politiken-lehden lainaaman uutistoimisto Ritzaun mukaan. Hän arvioi, että vaihdettavien osien vieminen pois kestää kolmisen viikkoa.

Vielä ei tiedetä, kuinka kauan itse korjaustyö kestää. Kolmen viikon kuluttua silta voitaneen nostaa ylös laivaliikennettä varten. Rautatieyhtiö toivoo, että tuolloin myös tiedetään aikataulusta enemmän. Sillan arvioidaan kuitenkin olevan suljettuna puoli vuotta.

Junayhteys Aalborgista Lindholmin suuntaan on poikki ja matkustajat kuljetetaan linja-autoilla.

Suomalainen konttialus Ramona osui päin Aalborgin kaupungin pohjoispuolella olevaa rautatiesiltaa noin kello 22 keskiviikkona Tanskan aikaa. Henkilövahinkoja ei sattunut. Suuronnettomuus oli kuitenkin lähellä, sillä matkustajajuna oli ylittänyt sillan vain hieman ennen törmäystä

Turman syystä ei ole toistaiseksi tietoa. Poliisi ilmoittaa, ettei kapteenin verestä löytynyt alkoholia.

Alustavasti arvioidaan, että onnettomuus saattoi johtua kommunikaatiokatkoksesta. Kapteeni on sanonut huomanneensa, ettei silta ollutkaan ylhäällä, mutta ei kyennyt enää estämään törmäystä.

Suosittelemme sinulle