Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Komeita efektejä Titaanien raivossa

Ohjaus: Jonathan Liebesman Alkuperäinen nimi: Wrath of the Titans Alkuperämaa: Yhdysvallat 2012 Pääosissa: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Rosamund Pike, Bill Nighy, Danny Huston K-12

Avaa Yle-sovelluksessa

Ylijumala Zeuksen poika, puolijumala Perseus asuu ihmisenä ihmisten luona. Vaatimattoman elantonsa Perseus hankkii kalastajana, huolehtien samalla 10-vuotiaasta pojastaan Heliuksesta. Samaan aikaan taivaissa jumalat ja pelätyt titaanit ovat ajautumassa taisteluun maailmankaikkeuden herruudesta.

Koska ihmiset eivät enää oikein usko jumaliin, ovat näiden voimat vaarallisesti heikentyneet. Tämän myötä jumalten ote titaaneista ja heidän johtajastaan Kronoksesta on entistäkin heikompi. Niinpä Zeus ja Perseus joutuvat pian taistelemaan rinta rinnan sodassa, jonka panoksena on maailman tulevaisuus.

Kreikkalais-roomalaiset jumaltarut ovat viime vuosina olleet Hollywoodin suosiossa. Parin viime vuoden aikana ylijumala Zeus kumppaneineen on seikkaillut mm. sellaisissa elokuvissa kuin Percy Jackson ja salamavaras (2010), immortals (2011) ja Titaanien taistelu (2010), jossa Zeuksen poika Perseus pelasti maailman manalan ilkiöiltä ja jotenkin tarinaan mukaan eksyneeltä muinaisskandinaaviselta merihirviöltä Krakenilta. Koska tuo elokuva oli melkoinen menestys, oli jatko-osa väistämätön ja niin nyt on tarjolla elokuva Titaanien raivo.

Edellisestä titaani seikkailusta tämä uutuus poikkeaa ainakin siinä, että tässä tarinassa on itse asiassa mukana noita manalassa sijaitsevaan vankilaan teljettyjä ilkiöitä. Toinen ero näiden kahden elokuvan välillä taitaa olla siinä, että edellisellä kerralla tarinassa oli edes jonkinlainen tolkku. Tällä kertaa sitä ei enää ole. Itse putosin kärryiltä kutakuinkin ensimmäisen vartin jälkeen.

Ainoa asia mitä tällä elokuvalla lopulta on tarjottavana ovat efektit. Pimeydestä nousevat hirviöt ovat komeita, olivat ne sitten kyklooppeja, kaksipäisiä manalan hurttia tai laavasta nousevia kauhistuksia. Taistelukohtaukset ovat nekin hienosti toteutettuja. Elokuvan kokonaisuuden kannalta on valitettavaa, että pelkät tehosteet eivät luo elokuvaa. viihdyttävään parituntiseen kun tarvitaan edes jonkinlainen tarina ja edes jonkinlaisia henkilöitä. Niitä kumpaakaan ei Titaanien raivosta löydy.

Elokuvan pääosaa, puolijumala Perseusta esittää australialaissyntyinen näyttelijä Sam Worthington. Raamikkaan Worthingtonin roolivalinnat ovat viime vuosia olleet vähintäänkin mielenkiintoisia. Vuonna 2009 hän oli puolittain kone ollessaan mukana elokuvassa Terminator – Pelastus, samana vuonna hän oli ihminen alienin ruumiissa alkuperäisen Terminaattori elokuvan ohjanneen James Cameronin Avatarissa ja nyt hän on siis esiintynyt peräti kaksi kertaa puolijumalana. Nähtäväksi jää minkälaisiin sfääreihin mies mahtaakaan vielä uransa aikana ehtiä.

Suosittelemme