Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Mustalaisleiri muuttaa Rovaniemen teatteriin

Avaa Yle-sovelluksessa

Rovaniemen syksyn teatteritapaus on suurmusikaali Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen. Rovaniemen teatteri ja Kansantanssiteatteri Rimpparemmi toteuttavat musikaalin yhteistuotantona.

Tarinan teemana on vapaus, sen etsiminen ja liikkeelläolo.

Tapahtumat sijoittuvat 1800-1900-lukujen taitteeseen. Romanttisen elämäntavan ja aikakauden raunioilla kukkii myös romanttinen rakkaus.

Musikaalin ohjaa Andrei Tsumak. Mustalaisleirin ensi-iltaa vietetään 8. syyskuuta.

Lapsille Rovaniemen teatteri tarjoaa yhden Oscar Wilden parhaista saduista, Onnellisen prinssin. Se esitetään nukke- ja esineteatterin keinoin ja on tarkoitettu 3-6-vuotiaille.

Lappia kiertävänä näytelmänä nähdään syksyllä englantilaisen Alan Ayckbournin komedia Relatively Speaking, joka on saanut näyttelijä Vesa Hämeksen uutena suomennoksena nimen Totta toinen puoli. Näytelmän ohjaa Ahti Ahonen.

Pohjolan pasuuna -näytelmä jatkaa Rovaniemen teatterin paikallisten aiheiden kantaesityksiä. Esityksen päähenkilö on Lars Levi Laestadius, yksi 1800-luvun Lapin merkittävimpiä vaikuttajia.

Näytelmän on kirjoittanut Kalevi Kalemaa ja ohjaajana vierailee Ossi Räikkä Tampereelta.

Viime jouluna ensi-iltansa saanut musikaali Pukinpunainen palaa tänä jouluna yleisön eteen uudistuneena. Pukin roolissa kuullaan edelleen Matti Eskoa.

(STT)

Suosittelemme sinulle