Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Materiaalivirhe Kuopion kylpyläturman syy?

Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopiossa hotelli Rauhalahden kylpyläosaston sisäkaton romahtamisen syy oli todennäköisesti materiaalivirhe. Kattolaattoja kannattavat teräslangat olivat syöpyneet poikki, vaikka niiden piti olla haponkestäviä.

Kylpylän kattolevyt putosivat torstaiaamuna ennen kello yhdeksää noin 260 neliömetrin alalta kuntouintialtaan yläpuolelta. Kolme ihmistä loukkaantui lievästi.

Rakentamisesta vastanneen Inlook Oy:n osastopäällikön Yrjö Puukon mukaan yhtiö selvittää, mistä langat hankittiin kaksi ja puoli vuotta sitten. Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT tutkii langat.

Asiantuntijoiden mukaan lankojen ei pitäisi pettää laattojen painosta.

Mikäli onnettomuus olisi sattunut yhdeksän jälkeen, olisivat seuraukset voineet olla pahemmat. Altaaseen pääsyä oli parhaillaan odottelemassa parikymmentä ihmistä.

Oikeusministeriön yhteydessä toimiva Onnettomuustutkintakeskus tutkii Rauhalahden turman. Onnettomuustutkintakeskus tutkii Suomessa sattuneet suuronnettomuudet riippumatta niiden laadusta sekä kaikki ilmailu-, vesiliikenne- ja raideliikenneonnettomuudet tai niiden vaaratilanteet.

Kriisiapua asiakkaille

Hotelli piti aamulla tiedotustilaisuuden asiakkaille ja henkilökunnalle.

- Meillä on asiakkaina ainakin yksi kuntoryhmä, joka haluaa keskustella asiasta ryhmässä kriisiavun merkeissä. Tunnelma oli tiedotustilaisuudessa rauhallinen, lähinnä kysyttiin, kuinka tästä jatketaan ja mitä palveluja on tarjolla, kertoi hotellinjohtaja Pekka Sammatti aamupäivällä.

Sammatin mukaan kyseessä ei ollut varsinaisesti katto, vaan lähinnä sisustuselementti, jossa oli valaistus.

- Laajennusosa valmistui kaksi ja puoli vuotta sitten. Meille tämä on ihan yhtä iso yllätys kuin kenelle tahansa, että näin uudessa rakennuksessa voi tällaista tapahtua, toteaa Sammatti.

Sammatti arvioi, että pääallasosasto saataneen jälleen käyttöön parin viikon aikana.

Kylpylässä käy päivittäin 300 - 500 ihmistä. Rauhalahden kylpylää laajennettiin ja korjattiin vuosina 2000 - 2001.

YLE24, STT

Suosittelemme sinulle