Hyppää sisältöön

Amerikkalaistaikurin pitkä paasto ohi

Yhdysvaltalainen taikuri David Blaine on päättänyt 44 päivää kestäneen vapaaehtoisen syömälakkonsa Lontoossa.

Blainen läpinäkyvä pleksilasinen kupu laskettiin suunnitellusti paikaltaan Lontoon Tower Bridgen yläpuolelta myöhään illalla sunnuntaina. Tätä ennen vesipaastoa ennätti käydä todistamassa neljännesmiljoona ihmistä.

30-vuotias temppuilija kiidätettiin paareilla sairaalaan ja tarkastukseen. Lääkärit ovat varoittaneet hänen jo voineen vahingoittaa itseään pysyvästi.

Viime päivinä Blaine valitti kärsivänsä ankarista kivuista ja rytmihäiriöistä.

Myös kiusaajia kävi paikalla runsain mitoin. "Anti-Blaine"-leiriin kuuluneet ihmiset heittelivät taikuria muiden muassa kananmunilla ja golfpalloilla sekä paukuttivat rumpuja ja töräyttelivät sumutorvia pitääkseen tämän hereillä yöllä.

Arvostelijoiden mukaan Blaine on vähätellyt teollaan pysyvästä aliravitsemuksesta kärsivien ihmisten kärsimyksiä.

Blainen on kerrottu kirjoittaneen päiväkirjaa kokemuksistaan. Hänen arvellaankin nettoavan tempullaan sievoisen summan rahaa, kunhan hänen toipumisensa edistyy.

Aiemmin Blaine on kerännyt huomiota hurjilla tempuillaan oltuaan haudattuna lasiarkussa ja sulkeuduttuaan suuren jääkimpaleen sisään pitkäksi aikaa. Viimeisintä koettelemustaan hän kuvaili kuitenkin tähän asti "vaikeimmaksi" ja samalla "myös kauneimmaksi".

Reuters, AFP, BBC, YLE24

Suosittelemme sinulle