Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

KU:n Rautio eroaa ja arvostelee Siimestä

Avaa Yle-sovelluksessa

Päätoimittaja Yrjö Rautio jättää Kansan Uutisten päätoimittajan paikan ja puolueensa Vasemmistoliiton. Hän arvostelee ankarasti puheenjohtaja Suvi-Anne Siimeksen linjaa pitkässä erokirjeessään. Siimes torjuu syytökset.

Rautio kirjoittaa, ettei hän jätä aatetta vaan puolueen, joka jätti aatteensa. Hän arvostelee Vasemmistoliiton puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen oppositiopolitiikkaa aatteettomaksi ja populistiseksi.

- Mitä on nähty? Kaikkein yksinkertaisinta ”ei kaikille hallituksen esityksille” –politiikkaa. Jopa puolueen hallitusvuosien saavutukset olet nollannut jälkikäteen selittämällä ne kompromisseiksi, joita oli pakko tehdä, Rautio kirjoittaa Siimekselle.

Raution mukaan hänen ratkaisusa on pitkän harkinnan tulos eikä se johdu ainoastaan viime aikojen koflikteista esimerkiksi presidentinvaaleissa.

- Siinä vain kulminoitui moni asia, joka on tehnyt työskentelyolosuhteet Vasemmistoliiton äänenkannattajan päätoimittajana sietämättömiksi.

Rautio arvostelee Siimestä myös siitä, ettei tämä tunne oman puolueensa historiaa.

- Et tunne historiaa, et edes oman liikkeesi eilispäivää, etkä näytä haluavankaan oppia sitä tuntemaan. Ilmeisesti kuvittelet olevasi siten vapaa menneisyyden rasitteista, jotka tekevät meidät edellisten sukupolvien vasemmistolaiset jotenkin saastaisiksi.

Siimes ja Rautio kiistelivät viime vuonna, kun Kansan Uutiset arvosteli Siimeksen kantaa presidenttiehdokkaan asettamisesta. Siimes ilmoitti silloin lopettavansa kolumnien teon lehteen.

Siimes torjuu syytökset

Suvi-Anne Siimeksen mielestä työpaikasta luopuminen tai puolueen jäsenyys ovat vapaaehtoisia asioita.

Hän muistuttaa, että puolueen polittiset linjaukset perustuvat puoluekokouksen päätöksiin eivätkä ne ole pelkästään puheenjohtajan näkemyksiä.

Seuraavan kerran puolueen linjasta keskustellaan toukokuun puoluekokouksessa. Siimeksen mukaan päätökset tehdään puolueen sisällä eikä huutamalla sivusta.

Siimes toteaa, ettei Raution asema vasemmistoliiton puoluekentässä ole ollut sellainen, että hänen henkinen testamenttinsa olisi suuri kysymys puoluekokouksessa. Nuoria ihmisiä kiinnostavat Siimeksen mielestä aivan toisenlaiset asiat.

YLE24, STT

Suosittelemme