Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Kuubalaislaulaja Ibrahim Ferrer on kuollut

Kuubalainen laulaja Ibrahim Ferrer on kuollut. Hän kuoli lauantaina 78 vuoden iässä havannalaisessa sairaalassa, jonne hän oli hakeutunut pari päivää aiemmin suolitulehduksen vuoksi. Ferrer tuli kuuluisaksi työstään Buena Vista Social Club -projektissa. Hän esiintyi useasti myös Suomessa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Vasta keskiviikkona Ferrer palasi viimeiseksi jääneeltä Euroopan-kiertueeltaan. Musiikkinsa ohella lippalakistaan ja harmaista viiksistään muistettava Ferrer nähtiin esiintymässä Suomessa viimeksi Pori Jazzissa kaksi vuotta sitten.

Buena Vista Social Club -ryhmän iäkkäät jäsenet nousivat kuuluisiksi levynsä ja heistä tehdyn dokumenttielokuvan siivittäminä 1990-luvun loppupuolella.

Joukon alkuunpanijana toimi teksasilainen kitaristi Ry Cooder, ja Clubiin kuuluivat myös kitaristi Compay Segundo, pianisti Ruben Gonzales, Eliades Ochoa ja Omara Portuondo. Ryhmä teki kuubalaismusiikin tunnetuksi maailmanlaajuiselle yleisölle.

20. helmikuuta 1927 Santiagossa Kuubassa syntynyt Ferrer sai parhaan salsa-albumin Grammy-palkinnon vielä viime vuonna levystään Buenos Hermanos. Laulu-uransa mies aloitti jo 14-vuotiaana, mutta lukuistenkaan tunnettujen kuubalaisyhtyeiden kanssa esiintyminen ei poistanut sitä tosiasiaa, että Ibrahim Ferrer ehti olla hyvän aikaa jo unohdettu nimi 1990-luvulla. Ferrer tienasi eläkkeensä päälle lisätienestejä kenkienkiillottajana, kunnes vuoden 1997 Buena Vista Social Club -albumi palkittiin Grammyllä. Ryhmästä tehtiin vielä samanniminen elokuva saksalaisen Wim Wendersin ohjaamana vuonna 1999.

Soolourallaan Ferrer ehti julkaista kaksi albumia vuosina 1999 ja 2003. Häneltä odotettiin vielä uutta levyä, joka oli määrä julkaista ensi vuonna.

Suosittelemme