Hyppää sisältöön

12 laulajaa tai yhtyettä kilpailee Suomen viisuvoitosta

Suomen euroviisuedustajan tittelistä kilpailee ensi vuoden alkupuolella 12 laulajaa tai yhtyettä. Kotimainen viisukarsinta käynnistyy perjantaina 13. tammikuuta.

Mukana ovat muun muassa Tomi Metsäketo, Johanna Pakonen, Ville Pusa, Marita Taavitsainen ja Lordi.

Lisäksi kilpailuun on kutsuttu Annika Eklund, Katariina Hänninen, Jane, Jennie Storbacka, Kilpi, Safe Six sekä yhdessä esiintyvät Hanna-Riikka Siitonen ja Nina Tapio.

Yleisradio valitsi kilpailijat neuvoteltuaan levy-yhtiöiden ja artistien kanssa.

Kilpailu-urakka alkaa tammikuussa Ensi vuonna Suomi osallistuu euroviisuihin 40. kerran. Kotimainen viisukarsinta käynnistyy perjantaina 13. tammikuuta. Alkukarsintoja on neljä, ja ne pidetäänTampereella tammi-helmikuussa. Jokaisessa alkukarsinnassa on mukana kolme esiintyjää, joista kukin esittää kaksi sävelmää. Toinen kappaleista selviytyy sitten jatkoon puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella. Alkukarsintavaiheessa vastakkain ovat siten jokaisen artistin esittämät kaksi laulua, eivät artistit keskenään. Loppukilpailu järjestetään Turun Caribia-hallissa perjantaina 10. maaliskuuta. Silloin kuullaan jokaiselta esiintyjältä yksi kappale. Niistä TV-katsojat valitsevat voittajan kaksivaiheisessa puhelin- ja tekstiviestiäänestyksessä. Jokaisesta alkukarsinnasta sekä finaalista tehdään suora TV-lähetys, ja niiden juontajina toimivat Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen. Ohjelmat esitetään TV2:lla. Vuoden 2006 Eurovision laulukilpailut järjestetään Ateenassa, Kreikassa. Semifinaali on torstaina 18. toukokuuta ja finaali lauantaina 20. toukokuuta. YLE24

Suosittelemme sinulle