Hyppää sisältöön

Hautala avasi vaalikampanjansa

Vihreiden presidenttiehdokas Heidi Hautala sanoo vaaliavauksessaan pyrkivänsä kansalaisten puolustusvoimaksi.

Hautala toivoo perustuslakiin muutoksia, jotka mahdollistavat mm. kansanäänestysten nykyistä laajemman käytön. Hän myös karsisi presidentin valtaa nykyisestä ja katsoo, ettei presidentin tehtäviin kuulu esimerkiksi EU:n huippukokouksiin osallistuminen.

Hautalan mukaan presidentti on arvojohtaja, joka nostaa esille sellaisia yhteiskunnallisia asioita, jotka arkipolitiikassa jäävät vähälle huomiolle. - Suomi on hyvinvoiva ja kilpailukykyinen maa, mutta näiden vahvuuksien säilyttäminen vaatii jatkuvaa huomiota, Hautala sanoo.

Ranskan viime viikkojen tapahtumat kertovat Hautalan mukaan siitä, että syrjäytyneitä ei voi unohtaa eikä eristää. Hautala sanoi aikovansa korostaa sitä, että ongelmia ei aina tarvitse ratkaista - ne voi myös ehkäistä.

- Viime viikkojen tapahtumat Ranskassa osoittavat, että yhteiskuntarauha monissa Euroopan maissa alkaa olla vakavasti uhattuna. Sitä ei enää ole Ranskassa, jossa autoja poltetaan ja jossa nuoret maahanmuuttajat jopa kolmannessa polvessa todistavat, että heitä ole otettu osaksi ranskalaista yhteiskuntaa, Hautala sanoi avatessaan kampanjansa.

Kiertue alkaa radanvarsikaupungeista Hautalan kampanjan budjetti muodostuu 168 000 eurosta, joka on presidentinvaalien ylimääräinen puoluetuki vihreiden eduskuntaryhmän koon mukaisesti. Lisäksi kassaan on karttunut 5 000 euron edestä tukimaksuja kannattajilta, enimmäkseen 20 euron lahjoituksia. Vaalikampanja käynnistyy turuilla ja toreilla lauantaina. Hautala esittelee vaaliteemojaan radanvarsipaikkakunnilla Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Tikkurilassa ja Helsingissä. Maanantaina ehdokas juhlii 50-vuotispäiviään. STT

Suosittelemme sinulle