Hyppää sisältöön

Tieto-Finlandiasta kilpailee kuusi teosta

Tämänvuotista Tieto-Finlandiaa tavoittelee kuusi teosta. Voittajan valitsee oikeushammaslääkäri Helena Ranta. 26 000 euron palkinto jaetaan 15. joulukuuta.

Ehdolla ovat:

Pia Brandt, Erja Korteniemi-Poikela, Raisa Cacciatore ja Maarit Huovinen: Hei beibi, mä oon tulta. Teos on nuorille suunnattua seksuaalivalistusta. Ilkka Jukarainen: Uistin. Omakustanteinen teos käsittelee uistinten tekniikan kehittymistä ja niiden kulttuurihistoriaa. Anna Kortelainen: Päivä naisten paratiisissa. Kirja sukeltaa tavarataloissa shoppailun historiaan naisten näkökulmasta. Jari Leskinen ja Antti Juutilainen (toim.): Jatkosodan pikkujättiläinen. Teoksessa selvitetään jatkosodan vaiheita, syitä ja seurauksia sekä valtiojohdon ja armeijan että kotirintaman kannalta. Osmo Tammisalo: Rakkauden evoluutio. Rakkauden biologiaa ruotiva teos, joka tarkastelee parinvalintaan vaikuttavia tunteita ja muita tekijöitä kuten fyysisiä ominaisuuksia. Jouko Tuomisto: 100 kysymystä ympäristöstä ja terveydestä. Teos esittelee muun muassa kemikaaliriskejä sekä elintarvikkeiden ja juomaveden käsittelyn vaaroja.

Kahdeksannentoista Tieto-Finlandia-palkinnon valintalautakuntaan kuuluivat professori Fred Karlsson (puheenjohtaja), ohjelmapäällikkö Paula Havaste ja professori Esko Valtaoja.

Suosittelemme sinulle