Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Arvio: Keskustan kannatusluvut ei ainoa syy Kiviniemen vetäytymiselle

Mari Kiviniemen ilmoittamat puolueen kannatusluvut eivät olleet keskustan nykyisen puheenjohtajan ainoat syyt vetäytymiselle tulevasta puheenjohtajakisasta, arvioi Yle Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Riikka Uosukainen. Kiviniemen ilmoitusta hän pitää yllättävänä.

Politiikan toimituksen päällikkö Riikka Uosukainen.
Politiikan toimituksen päällikkö Riikka Uosukainen. Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Uosukaisen mukaan taustalla saattaa olla pettymys siitä, että puolueen vanhat konkarit Väyrynen ja Pekkarinen haastavat hänet jo kahden vuoden puheenjohtajuuden jälkeen, kun edessä on vielä vähän nöyryyttävä jäsenäänestys.

- Hän ei ole impulsiivinen ihminen, hän on varmaan miettinyt tätä asiaa, kommentoi Uosukainen.

Uosukainen uskoo, että muita ehdokkaita ilmoittautuu vielä puheenjohtajakisaan mukaan. Hän arvioi, että jo ilmoittautuneet Pekkarinen ja Väyrynen näyttäytyvät nyt myös erilaisessa valossa.

- Heidänkin on aloitettava alusta, Uosukainen sanoi.

Uosukainen arvioi, että tuen ja luottamuksen puute puolueessa näyttäytyy Kiviniemelle siinä, etteivät piirijohtajat ole pystyneet kertomaan esimerkiksi gallupeissa selvää kantaa seuraavasta puheenjohtajasta.

Keskustalla on joka tapauksessa kova pyykinpesu edessä.

- Aho ja Vanhanen istuivat puheenjohtajina 8-10 vuotta ilman, että heitä istuvana puheenjohtajana haastettiin, niin joudutaan miettimään sitä, mitä tämä kahden vuoden kuluttua haastaminen tarkoittaa, sanoi Uosukainen.

Suosittelemme sinulle