Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Laajan paritusjutun käsittely alkoi Lahdessa

Syyttäjä vaatii thaihieromoita Lahdessa ylläpitäneelle miehelle ehdotonta vankeutta törkeästä parituksesta. Hieronnaksi naamioitua paritustoimintaa on syyttäjän mukaan harjoitettu kolmen vuoden ajan.

Kuva: Yle / Juha-Petri Koponen
Avaa Yle-sovelluksessa

Syytteen mukaan noin 50-vuotias mies oli perustanut yhdessä vaimonsa kanssa liikehuoneistoihin thaihieromoita ja striptease-paikkoja, joissa on tarjottu seksuaalipalveluja korvausta vastaan. Seksirahat naiset saivat pitää itsellään, mutta joutuivat tilittämään hierontarahat ja huoneiston 100 euron päivävuokran miehelle.

Paritustoimintaa on syyttäjän mukaan harjoitettu liki kolmen vuoden ajan, viime marraskuun loppupuolelle saakka. Poliisi on muun muassa nauhoittanut hieromoihin tulleita puheluita todistusaineistoksi.

Syyttäjä vaatii rikoshyödystä yli 300 000 euron summaa valtiolle.

Vastaaja on kiistänyt laittoman toiminnan ja osin vierittänyt syytä vaimonsa niskoille.

Syytetyn miehen ulkomaalaistaustainen vaimo on jutussa asianomistaja. Häntä ei epäillä rikoksesta.

Paritusjutun käsittely jatkuu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa tiistaina 3.4 sekä perjantaina 13.4, jolloin kuullaan muutamaa asiakasta todistajana.

Oikeudessa kuullaan paria kymmentä todistajaa. Poliisilla on myös aineistona nauhoitettuja puheluja sekä seksi-ilmoituksia prostitoitujen sivuilta.

Vangittuna olevalle miehelle vaaditaan paritussyytteiden lisäksi rangaistusta useista pahoinpitelyistä.

Hän oli muun muassa kuristanut thaimaalaissyntyistä vaimoaan kurkusta sekä työntänyt tämän kasvot altaaseen ja laskenut vettä päälle.

Suosittelemme sinulle