Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Saksalaiset tervehtivät nyt suomeksi

Rostockin kaupunki Pohjois-Saksassa viettää Suomi-aiheista teemaviikkoa otsikolla ”TERVE!” Rostockissa nähdään tällä viikolla suomalaista teatteria ja kuvataidetta sekä kuunnellaan suomalaista musiikkia.

Kuva Turun kaupunginteatterin näytelmästä Paniikki.
Kuva Turun kaupunginteatterin näytelmästä Paniikki. Vas. Mikko Leskelä, Markus Järvenpää, Kimmo Rasila. Kuva: Robert Seger
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaupungin Volkstheater esittää teemaviikolla kuusi suomalaista näytelmää. Teatterin lavalla nähdään Suomi-viikolla Juha Jokelan Mobile Horror, Pirkko Saision Tunnottomuus, Katja Krohnin Iso Paha Susi, Laura Ruohosen Yksinen, Mika Myllyahon Paniikki ja Otso Kauton Pelastakaa äiti.

Viime syksynä ohjelmistossa oli lisäksi Mikael Niemen Populaarimusiikkia Vittulajänkältä sekä Anu Saaren teatteriohjaus Aki Kaurismäen elokuvasta I Hired a Contract Killer.

”Suomi ei ole vain tuhansien järvien maa tai Pisa-tutkimusten priimus. Suomi on myös löytämisen arvoinen teatterimaa”, teatterin pääintendentti Steffen Piontek kehuu.

Myös Norddeutsche Philharmonie -orkesterilla on ohjelmistossaan suomalaisia säveltäjiä ja solisteja. Tällä viikolla Rostockissa kantaesitetään Kaija Saariahon ooppera Kaukainen rakkaus, ja orkesteri lupaa soittaa jotakin suomalaista jokaisessa konsertissaan kuluvalla kaudella.

Kevään mittaan kaupungissa on luvassa myös vierailuesityksiä Suomesta, seminaareja ja lukudraamaa.

Suosittelemme sinulle