Hyppää sisältöön

Korhola kohtasi Soinin Ylen aikaisen Eurovaalisarjassa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini haluaa viedä kriittisen äänen Eurooppaan. Kokoomuksen Eija-Riitta Korhola puolestaan pitää Soinin tavoitetta kalliina opintomatkana.

Timo Soini ja Eija-Riitta Korhola
Kuva: YLE

Soini haluaa lähteä katsomaan miten hyvin EU-parlamentti toimii. Korholan mukaan Soinin opintomatka voi tarkoittaa, että Suomella on yksi edunvalvoja vähemmän.

Ylen aikaisen EU-vaalikeskustelujen sarjassa Soini ja Korhola keskustelevat siitä, mihin kaikkeen meppien Brysselissä pitää vaikuttaa. Korhola halusi nimenomaan EU-vaalikeskustelussa vastakumppanikseen Timo Soinin varmistaakseen Soinin oikeanlaiset motiivit EU-vaaleissa.

Timo Soini kieltää puolestaan olevansa takinkääntäjä ja vakuuttaa pitävänsä Suomen puolta. Silti hänen mielestään esimerkiksi Lissabonin sopimus pitää näissäkin vaalikeskusteluissa nostaa esiin.

Korholan mukaan euroedustajan valta parlamentissa voi olla suurempi kuin ministerin. Näin varsinkin, jos on mukana suuressa ryhmässä kuten konservatiiveissa. Itse hän pitää tärkeänä esimerkiksi työtään teollisuuden päästökaupan parissa. Timo Soini puolestaan muistuttaa omasta kokemuksestaan kansanedustajana sekä espoolaisena päättäjänä.

Kokoomuksen Eija-Riitta Korhola on ollut Suomen edustaja EU-parlamentissa vuodesta 1999, aluksi kristillisdemokraattien edustajana. Perussuomalaisten Timo Soini puolestaan on ollut kansanedustajana vuodesta 2003 ja Espoon kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2001.

Suosittelemme sinulle