Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Urheiluvälineitä saa kirjaston tiskiltä

Itä-Helsingin kirjastot aloittavat liikuntavälineiden lainauksen. Palvelu käynnistetään tänään Herttoniemen kirjastossa ja liikuntapuistossa.

Lukemisen seuraksi kirjastosta voi lainata vaikka mölkky-pelin.
Kuva: YLE/Juha Kivioja
Avaa Yle-sovelluksessa

Lainata voi muun muassa kävelysauvoja, askelmittareita, jumppakeppejä ja tennismailoja. Välineitä saa lainata kirjastokortilla tai panttia vastaan.

Viikon päästä lainaus alkaa myös Roihuvuoren kirjastossa ja urheilukentällä. Aloituspäivinä kirjastoissa on paikalla liikunnanohjaaja, jolta saa vinkkejä kuntoiluun. Ohjeet saa myös kotiin mukaan, lupaa liikuntapäällikkö Hannele Haverinen Helsingin liikuntavirastosta.

- Me olemme tuottaneet näille välineille hyvin yksinkertaiset ohjeet, jotka saa täältä kirjastosta mukaansa, että varmasti jokainen osaa askelmittarin käytön.

Kaupunki haluaa ihmiset liikkeelle

Kaupungin tavoitteena on saada ihmiset liikkumaan omatoimisesti. Kävelysauvoja onkin osassa Helsingin kirjastoja lainattu jo vuosia suurella suosiolla. Nyt urheiluvälineiden lisäksi Itä-Helsingissä on tarjolla myös kesäpelejä kroketista mölkkyyn. Herttoniemen kirjastonjohtaja Leeni Hurskaisen mielestä tulevaisuudessa valikoimaa voisi laajentaa entisestään.

- Ehkä rakennusvirasto voisi tuottaa meille vaikka roskapihtejä. Nehän eivät veisi paljon tilaa ja kevällä ne voisivat olla oikein sellainen sesonkituote.

Herttoniemen kirjastossa poikennut Heikki Helenius innostui uusista urheiluvälineistä.

- Joo, se on ihan hyvä idea. Jos haluaa tutustua johonkin lajiin niin ei tarvitse ostaa välineitä, vaan voi lainata täältä kirjastosta, eli ihan hyvä idea.

Myös kahden lapsen äiti Marja Jukkola harkitsi mölkyn lainaamista.

- Juuri sen takia, ettei kaikki paikat ole täynnä roinaa omassa kodissa, voi joskus lainatakin jotain.

Kirjasto toteuttaa palvelun yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntaviraston ja Terveellinen kaupunginosa -ohjelman kanssa.

Suosittelemme