Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Homopingviinit saivat jälkikasvua Saksassa

Kaksi saksalaista homopingviiniä on onnistunut hautomaan munan, jonka alkuperäiset vanhemmat hylkäsivät. Z ja Vielpunkt paapovat ylpeinä jälkikasvuaan Bremerhavenin eläintarhassa Pohjois-Saksassa.

Kaksi urospingviiniä.
Kuva: EPA / Carmen Jaspersen
Avaa Yle-sovelluksessa

Bremerhavenin eläintarhan henkilökunnan mukaan molemmat pingviini-isät adoptoivat saamansa "pääsiäislahjan" ja alkoivat hautoa munaa välittömästi. Molemmat pingviinit ovat paaponeet jälkikasvuaan munan kuoriutumisen jälkeen samalla tarmolla kuin heterovanhemmat.

Eläintarhan mukaan homoseksuaalisuus ei ole poikkeuksellista eläinten keskuudessa. Seksillä ja parittelulla ei välttämättä ole mitään tekemistä suvunjatkamisen kanssa, eläintarha kertoo.

Z ja Vielpunkt kuuluvat kuuden homoseksuaalin humboldtinpingviinin ryhmään. Pingviineistä tuli kuuluisia vuonna 2005, kun Ruotsista tuotiin neljä naaraspingviiniä, joiden oli tarkoitus "parantaa" urokset. Yritys epäonnistui.

Humboldtinpingviini on uhanalainen laji. Laji elää Chilen ja Perun rannikkoseuduilla, mutta kanta on romahtanut 12 000 - 20 000 yksilöön. Syy kannan romahtamiseen on tehokalastus, jonka takia lajin ravinnoksi käyttämä sardelli on vähentynyt seuduilta.

Suosittelemme