Eri sukupolvien kirjalliset radikaalit kokoontuvat lauantaina saman katoksen alle vanhan tamperelaisen työläiskorttelin koivujen suojaan.
60-luvun kulttuuriradikalismin suurimpien nimien lisäksi Annikin runofestivaali tarjoaa myös aivan tuoreita tekijöitä, kuten pohjoisen runoilijan Heli Slungan tai helsinkiläisen rap-artisti Asan.
Festivaalin tuottaja Simo Ollila sanoo, että radikaali voikin olla hyvin eri tavoin:
- Voi olla yhteiskunnallista keskustelua aikaansaavaa kirjallista radikalismia, kuten Aulikki Oksasella ja Hannu Salamalla. Hyvin radikaali voi olla myös puhtaasti taiteellisesti, kuten Saila Susiluoto esimerkiksi on.
Annikin runofestivaalin Radikaalit!-teema on yhtä moninainen kuin festivaalin esiintyjälistakin.
Radikaali tekee aina jotain ihan muuta
Annikin runofestivaalin taiteellinen johtaja, J.K. Ihalainen ajattelee, että radikaali-sanalla on erilaisia merkityksiä myös eri aikoina
- Runoudesta on tullut sisäisempää. Siinä etsitään nyt sisäisiä tuntoja, koska ihmiset tuntevat koko maailman sisällään television ja internetin kautta. 60-luvulla se oli taas sellainen yhteinen kokemus.
Radikalismin liittämistä tiukasti politiikkaan J.K. Ihalainen pitää vanhakantaisena:
- Minä koen itse radikaalin aina sellaisena, joka elää herkkänä ja reagoi ympäristöön herkästi. Sinänsä radikaali aina pakenee sitä käsitettä, totta kai. taiteessakin hehän aina tekevät jotain mutta kuin on määritelty.
Annikin runofestivaalin yhteydessä on esillä myös Milla Paloniemen Kiroileva siili-sarjakuvaoriginaalien näyttely. Puutalokorttelin viereisessä 20-luvulla rakennetussa kivikioskissa voi puolestaan eläytyä Katariina Lillqvistin tilateokseen Kreivi Cagliostron kapinakioski. Talkootyönä järjestettävä Annikin runofestivaali järjestää myös lasten runotyöpajan.