Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Takkula ei vaihdakaan ryhmää europarlamentissa

Keskustan europarlamentaarikko Hannu Takkula ei sittenkään vaihda europarlamenttiryhmäänsä. Takkula kertoi aiemmin aikovansa siirtyä liberaaliryhmästä uuteen konservatiiviryhmään.

Avaa Yle-sovelluksessa

Hannu Takkula on päättänyt pysyä jatkossakin europarlamentin liberaaliryhmässä. Keskustan europarlamentaarikot ovat kuuluneet Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmään ALDE:een (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) koko Suomen EU-jäsenyysajan.

Takkula esitti eurovaalien jälkeen keskustan puoluehallituksessa, että puolue siirtyisi perusteilla olevaan keskustaoikeistolaiseen ECR-ryhmään. Esitys ei kuitenkaan saanut kannatusta.

Takkula kertoi aiemmin YLE Uutisille siirtyvänsä Euroopan parlamentin konservatiivien ja reformistien uuteen ryhmään, jos se saadaan muodostettua. Takkulan mukaan hänen syynsä ryhmän vaihtamiseen olisivat olleet aatteelliset.

Takkula perusteli kieltäytymistään sillä, että uusi ryhmä olisi jäänyt paitsioon eikä vaihdos olisi tuonut lisäarvoa. Keskustaoikeistolainen ECR-ryhmä ei myöskään pystynyt sopimaan maatalouspolitiikasta. Takkulan mielestä maatalouden tulisi olla mahdollista kaikissa jäsenmaissa.

- Syntyvä puolue olisi keskustalaisempi kuin nykyinen liberaalipuolue, johon parlamentissa kuulun. Kyseessä on kolme vuotta sitten aloitettu projekti, jonka avulla on pyritty lisäämään keskustalaisten ryhmien välistä yhteistyötä parlamentissa, Takkula kertoi maanantaina.

Takkula oli keskustellut siirtymisestään jo keskustan puheenjohtajan pääministeri Matti Vanhasen kanssa. Takkulan mukaan keskusta ei millään tavalla painostanut häntä asiassa, vaan Takkulalla oli koko ajan Vanhasen tuki.

Suosittelemme sinulle