Hyppää sisältöön

Swanljung: Eläkeyhtiöissä ei ole selvitettävää

Työeläkevakuuttajien kattojärjestön Telan mukaan eläkeyhtiöiden mahdollisia poliittisia kytköksiä ei ole tarpeellista selvittää. Telan toimitusjohtaja Esa Swanljung tyrmää täysin pääministeri Matti Vanhasen keskiviikkoisen lausunnon.

TELAn toimitusjohtaja Esa Swanljung. Kuva: Ilkka Ärrälä

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kertoi keskiviikkona toivovansa, että Kuntien eläkevakuutuksen lisäksi myös muut eläkeyhtiöt kertoisivat poliittisista kytkennöistään.

- Jos eläkeyhtiöillä on kerrottavaa puolueiden rahoittamisesta, olisi hyvä että se kerrottaisiin avoimesti. Silloin ei pääse syntymään mystiikkaa, Vanhanen sanoi YLE Uutisille.

Työeläkevakuuttajien kattojärjestön Telan toimitusjohtaja Esa Swanljung tyrmää pääministerin toivomuksen.

- Ei minulla ole tiedossa mitään mistään poliittisista kytkennöistä yhdenkään työeläkeyhtiön osalta. Ymmärrän sen jos pääministeri tahtoo, että valtionhallinnossa tai jossakin muualla tehdään selvitys. Totta kai hän voi esittää semmoisia toivomuksia mille tahansa yhtiölle, mutta kyllähän hänellä jotain syitä täytyy olla tietysti siihen, minkä takia näiden yhtiöiden pitäisi kertoa mistään kytkennöistään, Swanljung sanoo.

- Miksi juuri työeläkeyhtiöiden, miksei kaikkien Suomen yhtiöiden tai vaikka Ruotsin ja Norjan yhtiöiden? Mihin tämä vaatimus oikein perustuu? Ei näissä yhtiöissä ole minun tietojeni mukaan mitään sellaisia syitä, minkä takia tämmöinen kysymys olisi ajankohtanen, hämmästelee Swanljung.

Eläkevakuuttajia valvova Finanssivalvonta kieltäytyi ottamasta kantaa asiaan.

Suosittelemme sinulle