Hyppää sisältöön

Häkämies aloittaisi kyber-yhteistyön Naton kanssa

Puolustusministeri Jyri Häkämies suosittaa tuoreessa Ruotuväki-lehdessä, että Suomen pitäisi alkaa tehtä yhteistyötä Naton verkkopuolustuksen kanssa. Suomelle on tarjottu mahdollisuutta osallistua koulutusyhteistyöhön.

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) mielestä Suomen pitäisi alkaa tehdä yhteistyötä Naton kyber-puolustuksen kanssa.

Häkämies kertoo tänään ilmestyneessä Ruotuväki-lehdessä, että Suomelle on tarjottu mahdollisuutta osallistua koulutusyhteistyöhön Tallinnaan perustettavan verkko- eli kyber-puolustuksen tietoverkkokeskuksen kanssa.

- Tämä kyber on sellainen asia, että siinä on hyvä olla kaikilla foorumeilla mukana, koska silloin saa parhaimman ja uusimman tietämyksen käyttöönsä, Häkämies sanoo lehden haastattelussa.

Puolustusministerin mukaan hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta käsittelee Naton tarjousta lähiaikoina.

Verkkopuolustuksella torjutaan palvelunestohyökkäyksiä, joilla nettisivustoja voidaan häiritä tai kaataa. Esimerkiksi Viro joutui voimakkaiden palvelunestohyökkäysten kohteeksi Pronssisoturi-mellakoiden aikana viime vuonna.

Häkämiehen mielestä Suomen kyber-puolustuksen tila on kuitenkin moneen muuhun maahan verrattuna jo nyt hyvä.

Suosittelemme sinulle