JUUREVA –malliston valteiksi tekijät mainitsevat luonnonmukaisuuden ja laadukkuuden.
- Kyllä tuotteille on luotu tietynlainen ekologinen ja laatua painottava profiili. Koko JUUREVA –malliston takana vaikuttaa yhteisen arvot: laatu, luonnonmukaisuus, kestävyys, kaunis muotoilu ja paikallisen käsityön arvo, luettelee vs. projektipäällikkö Essi Lindberg.
SatakuntaMallisto -taidekäsityön tuotekehityshankkeeseen haki kolmekymmentä käsityöammattilaista, joista kymmenen valittiin tuottamaan JUUREVA –mallistoa. Työtä koordinoi Turun Yliopiston Kulttuurituotannon ja maisematutkimuksen laitos Porin yliopistokeskuksesta. Rahoittajina toimivat Satakuntaliitto, Suomen kulttuurirahasto, Satakunnan taidetoimikunta ja Porin kaupunki.
Tuotteiden markkinoinnissa edetään parhaillaan valtakunnalliselle tasolle. JUUREVA on jo myynnissä ainakin Helsingissä, Raahessa, Mikkelissä ja Lappeenrannassa.
- Lisäksi olemme valmistautuneet kansainväliseen levitykseen kääntämällä nettisivut ja esitteitä. Tavoitteena ovat Saksan joulumarkkinat ja miksei Pariisikin, Lidberg hymyilee.
Mallistossa on mukana kymmenen taidekäsityön ammattilaisen töitä ympäri Satakuntaa. Marianne Friberg tuottaa kattaustekstiilejä hampusta ja kierrätetystä teräslangasta ja Terhi Laitila villasta huovuttamalla. Iro Mäntykorpi vastaa malliston taotuista tuotteista ja Marko Timonen taas puutuotteista. Annamari Salmi tuottaa brodeerattuja kodin tekstiilejä ja Mari Syrén valaa vanhalla seepiavalutekniikalla hopeakoruja. Sirpa Luukkonen tuottaa mallistoon keramiikkaa, Jan Torstensson ja Tuulikki Tähtivaara-Torstensson lasiastioita kierrätyslasista ja Helena Vienola vastaa hirvenluusta muotoilluista aterimista.
- Tavoitteena on ollut tarjota JUUREVAn tekijöille korkeatasoista ohjausta tuotekehittelyyn, sekä tarjota täydennyskoulutusta käsityöalan yrittäjille, Lindberg kertoo.