Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Humppaa viikko putkeen

Järjestyksessään toinen Humpparalli Salossa, Kuusjoen Raatalan kylässä on ehtinyt jo puoleen väliin. Viime vuonna viikon humppamaratoniin osallistui kaikkineen noin 650 humppaajaa, nyt tavoitteena on täysi tuhat.

Kauppilan ladossa on tunnelmaa. Kuva: YLE / Ari Welling
Avaa Yle-sovelluksessa

Raatalan kylän Kauppilan ladossa soi humppa viikon ajan, 24 tuntia vuorokaudessa. Iltaisin esiintyvät live-orkesterit, muina aikoina tahdit tarjoaa levymusiikki. Humpparalli toteutui hullun idean seurauksena.

- Paikat oli valmiina, ja täällä soittaa tuttuja orkestereita. Myös itse soitamme orkestereissa. Täytyy tulla jotain hullua mieleen, että saa ihmiset liikkeelle. Piti keksiä jotain, niin keksittiin tällainen, että humpataan viikko putkeen. Katsotaan, miten menee kaupaksi, sanoo Humppamusiikin Ystävät ry:n puheenjohtaja Kimmo Haapanen.

Järjestäjät eivät itse malta olla pois viikon aikana.

- Ei hirveän paljon malta olla. Niin kuin jollekin sanoinkin, että tähän jää sillä tavalla kiinni, että kun tämä loppuu, niin ihmettelee, että joko se nyt päättyi. Loppua kohti meno vain kiihtyy, tietää sihteeri Juha Vähä-Heikkilä.

Tavoitteena tuhat kävijää

Viime vuonna tapahtumassa kävi 650 humppaajaa. Tänä vuonna tavoitellaan täyttä tuhatta.

Eino ja Annikki Välikangas ovat käyneet humpalla aloituspäivästä lähtien.

- Olemme melkein tästä naapurista ja lähes joka ehtoo täällä oltu.

- Täytyi ihan kannatuksen vuoksikin tulla, ja yllyttää kavereitakin tulemaan, toteaa Eino Välikangas.

- On kivaa, kun on tällainen tapahtuma, kiittelee Annikki Välikangas.

Monen tunnin mittaisen humppaamisen luulisi tuntuvan jaloissa.

- Ensimmäisenä iltana tuntui jaloissa, nyt jalat ovat jo tottuneet, sanoo Annikki Välikangas.

- Aika rivakasti tulee mentyä, varsinkin puoli tuntia kestävä humpparalli. Paita täytyy vaihtaa, koska se kastuu, nauraa Eino Välikangas.

Puoli tuntia kestävä humppa ei välttämättä käy eniten tanssijoiden voimille.

- Soittajat hiukan väsyvät välillä, piikittelee Annikki Välikangas.

Humppakunto testissä

Järjestäjät eivät odota kenenkään humppaavan päättymättömällä tahdilla.

- Jokainen tanssaa sen mukaan, miten kunto kestää. Välillä on sallittua istuakin, ei tämä mikään kilpailu ole. Ketä puhaltaa kovin ja kuka vähemmän. Kunto kasvaa aina viikonloppuun mennessä sillä tavalla, ettei tule hikikään enää niin helposti kuin ensimmäisenä iltana, tietää puheenjohtaja Kimmo Haapanen.

Tulevaisuuden visioista ei järjestäjillä vielä ole tarkkaa tietoa. Tapahtuman toivotaan kuitenkin laajentuvan.

- Ei osaa vielä sanoa, mitä täällä tulevaisuudessa voisi olla. Katsotaan, mitä hullua tulee mieleen. Sitä voi tulla mieleen jotain ihan tyhmää, mistä tuleekin totta. Toivotaan, että saamme ihmisiä liikkeelle ja sitä kautta tapahtuma kasvaa. Näin voisimme saada jotain taloudellistakin hyötyä ja voisimme laajentua. Nyt tapahtuma toimii talkootyönä, toteaa Haapanen.

Ladossa on tunnelmaa

Humpparallin latomiljöö eroaa nykypäiväisistä tanssipaikoista.

- Verrattuna tämän päivän huvikeskuksiin ja hyvin markkinavetoisiin systeemeihin, niin tämä on perinteinen lato ja miljöö, sanoo sihteeri Juha Vähä-Heikkilä.

- Kyllä ladossa on hyvä tunnelma. Siellä täytyy viikon alusta loppuun saakka jaksaa, vaikkei kunto enää kestäisikään, nauraa Eino Välikangas.

Ladossa ei tuijoteta toisten tyyliä eikä arvostella tanssitaitojen perusteella.

- Jokainen menee omaan tyyliin ja kunnon mukaan. Kuka menee kovemmin hyppien ja kuka hiljemmin, tietää Annikki Välikangas.

Suosittelemme sinulle