Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Turvetta ja Timantteja kiinnostaa Möljällä

Maalaiskomediat jatkuvat Oulussa Toppilan Möljällä. Mooseksen Perintö saa jatkoa Turvetta ja Timantteja -näytelmästä ja vuoden kuluttua sama tuotantoryhmä näyttelijöineen jatkaa Kuusniemen kunnan kiemuroiden selvittelyä.

Kanttori Piiparinen jatkaa mopoineen Oulun Möljällä. Kuva: YLE / Pekka Loukkola
Avaa Yle-sovelluksessa

Meri Oulun Kulttuuriseura odottaa innolla Turvetta ja Timantteja -näytelmän perjantain ensi-iltaa. Viime kesän yleisömenestykselle on luvassa jatkoa, sillä lipunmyynti on ollut vilkasta. Viime kesän Mooseksen Perintö-näytelmän näki Toppilan Möljällä yli 30 000 katsojaa ja tämän vuoden komediaan on myyty jo ennakkoon 24 000 lippua.

Meri Oulun Kulttuuriseuran toiminnanjohtaja Hannu Sarni on tilanteeseen tyytyväinen.

-Lähtökohta kaikessa meidän tekemisessä on se, että ohjelmaa hankitaan yleisölähtöisesti ja silloin kun sellaista ohjelmaa, mikä yleisöä kiinnostaa on tarjolla, lippukauppakin käy.

Näytelmässä esiintyy muun muassa näytelmän tuottaneen Näyttelijäosuuskunta Koitoksen tuottaja Asko Sahlman. Hän nauttii Oulun kesästä.

- Meitä on pidetty täällä hyvin. Asioista on pystytty sopimaan ja sopimukset on pitäneet . Mukava on tulla töihin, jos on sellainen tunne, että meistä pidetään. Kyllä täällä on pidetty.

Meri Oulun Kulttuuriseuran järjestämät kesäteatterikomediat saavat jatkoa myös ensi kesänä. Näytelmät jatkuvat vuonna 2010 Maalaiskomedialla, joka on Oulun Möljällä esitettyjen näytelmien ensimmäinen, alkuperäinen Kuusniemelle sijoittuva näytelmä.

Tämän kesän esitys Tuhkaa ja Timanetteja saa ensi-iltansa perjantaina 17.7.2009.

Suosittelemme