Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Järki ja tunteet ja merihirviöt - Austenin kauhuversiointi saa jatkoa

Jane Austenin kauhuversiointi saa jatkoa. Amerikkalainen kustantamo Quirk Books julkaisee syyskuussa uudelleenkirjoitetun version Austenin klassikosta nimellä Sense and Sensibility and Sea Monsters, eli suomeksi suunnilleen "Järki ja tunteet ja merihirviöt". Kirjailmiöstä kertoo brirttiläinen The Guardian.

Kuva: Quirk Classics
Avaa Yle-sovelluksessa

Kirja jatkaa samalla linjalla kuin kustantamon aiempi, yllätyshitiksi noussut, Pride and Prejudice and Zombies (suomeksi kutakuinkin "Ylpeys ja ennakkoluulot ja zombiet"). Kirjoissa alkuperäiseen tarinaan on kirjoitettu hirviöitä mukaan, Austen mainitaan kummassakin toisena kirjoittajana.

Kustannusyhtiön mukaan amerikkalaisen Ben H. Wintersin kirjoittama teos tulee olemaan 60-prosenttisesti Austenia ja 40-prosenttisesti ”lonkerokaaosta”. Kirjassa Marianne tapaa herra Willoughbyn, kun tämä pelastaa hänet jättiläismustekalan puristuksesta. Alkuperäistekstissä neitoa uhkasivat sade ja nyrjähtänyt nilkka.

Kustantamo luottaa formaatin vetoon niin, että kirja julkaistaan samana päivänä kuin Da Vinci -koodilla maailmanmaineeseen nousseen Dan Brownin uusin, The Lost Symbol.

Huhtikuussa julkaistu Pride and Prejudice and Zombies on myynyt Yhdysvalloissa jo 600 000 kappaletta ja Britanniassakin 50 000. Kirjailija Seth Grahame-Smith on kertonut, että kirjan elokuvaoikeudet on lisäksi myyty suurelle tuotantoyhtiölle.

Kirjan menestys on saanut myös muut kustantamot liikkeelle. Syksyllä kirjakauppoihin saapuvat ainakin teokset Queen Victoria – Demon Hunter ja Charles Dickensiä mukaileva I Am Scrooge: A Zombie Story for Christmas.

Suosittelemme sinulle