Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

"Vip-lippu tuo etuoikeutetun olon"

Vip-lippujen kysyntä on yllättänyt Pori Jazz-festivaalin järjestäjät. Vip-teltoissa viihtyy tänä vuonna 3500 yrityslippulaista. Määrä on korkeampi kuin 2000-luvulla järjestetyillä Pori Jazzeilla keskimäärin. Jazzeilla on käytössä, ensi kertaa Pohjoismaissa, kolmikerroksinen vip-teltta.

Tanja Paksunen ja Lu Ying pääsevät Pori Jazzin kolmikerroksisen vip-teltan loungeen työnantajan tarjoamilla hittipasseilla.
Tanja Paksunen ja Lu Ying pääsevät Pori Jazzin kolmikerroksisen vip-teltan loungeen työnantajan tarjoamilla hittipasseilla. Kuva: YLE / Mari Itkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Valkoiseen kolmi-kerroksiseen vip-telttaan pääsee festivaalivieras, jonka kaulassa keikkuu aitio - tai hittipassi. Nämä irtoavat maksamalla päivälipusta joko 190 tai 160 euroa.

- Näiden kysyntä pääsi kyllä yllättämään meidät. Meille alkoi keväällä valjeta, että tarvitsemme yritysasiakkaille alueelle lisätilaa. Arenalta ei kuitenkaan löytynyt tilaa uudelle teltalle, joten aloimme suunnitella Stopteltat Oy:n kanssa kolmikerroksista telttaa. Näitä ei ole aiemmin Suomessa nähty. Euroopassa esimerkiksi Belgiassa tällaisia on ollut festareilla käytössä, Pori Jazzin myyntijohtaja Juha Miikkulainen kertoo.

Järjestäjät ovat tyytyväisiä yrityslippujen myyntiin kahdestakin eri syystä. Ensinnäkin taantuman pelättiin vaikuttavan kalliimpien lippupakettien kauppaan. Lisäksi tänä vuoden yleisötavoitetta on viime vuodesta laskettu ja siinäkin suhteessa yritysmyynti on sujunut yli odotusten.

Ruokaa ja aitiopaikkoja

Kirjurinluoto Arenalla on tänä vuonna pystyssä 5 aitiotelttaa sekä keskustelttana toimiva kolmikerroksinen vip-teltta. Aitioteltan tai osan siitä yritys saa käyttöönsä ostaessaan 50 aitiolippua. Hittipassi puolestaan oikeuttaa keskusteltan mukavuuksien käyttöön. Molempiin vip-passeihin sisältyy kolmen ruokalajin illallinen.

Kiinteistösijoitusyhtiö Renor Oy:n työntekijät Tanja Paksunen ja Lu Ying ovat toista kertaa Pori Jazz-festivaalilla vip-passeilla. Naiset eivät näe vip-passeissa erityistä glamouria.

- Suurin hyöty on paremmat vessat ja se ettei tarvitse jonottaa. Perusmukavuudet tällä saa, esimerkiksi pääsee syömään istualtaan, naiset nauravat.

Paksunen ja Ying saivat tänä vuonna kahden päivän jazz-passit.

- Palvelu on ollut vip-teltoissa hyvää. Täällä tuntee itsensä etuoikeutetuksi. Pyyhkeitä voi ainoastaan antaa siitä, että ruokakattaus on ollut molempina päivinä sama.

Kolmanteen kerrokseen ei asiaa edes vip-passilla

Pohjoismaissa ensi kertaa nähtävä kolmikerroksinen vip-teltta toimii yritysasiakkaiden ruokailu- ja baaritilana. Teltan kerrokset ovat 225 neliön kokoisia - kolmannesta kerroksesta löytyy lisäksi 75 neliön terassi.

Kolmanteen kerrokseen kuitenkin pääsy on estetty jopa vip-passilaisilta. Käsinsolmituilla arabialaisilla matoilla, 70-luvun design-kattokruunulla ja nahkasohvilla sisustettuun seurustelutilaan pääsee vain telttavalmistaja Stopteltat Oy:n kutsusta.

- Täällä esittelemme kutsuvieraillemme tätä telttaa ja toivomme toki, että muutkin festivaalit innostuisivat rakennuttamaan kolmikerroksisia telttoja. Tämän rakentamisessa kun ei ole sen kummempia kommervenkkejä. Tällaisen pystyttää kolmessa päivässä, toteaa toimitusjohtaja Terttu Keskinen-Rönkkö.

Suosittelemme sinulle