Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Merten suojeluun komea potti taiteella

Suurten purjelaivojen tapahtumassa järjestetyissä kahdessa taidehuutokaupassa saatiin liki 18 000 euron potti Itämeren suojeluun. Tall Ships' Racen teema Sail for the Seas muistuttaa jokaisen vastuusta merialueista.

Taidemaalari Kaj Stenwallin ja valokuvaaja Janne Gröningin yhteisteos "Sokkotesti - Ski for The Sea".
Taidemaalari Kaj Stenwallin ja valokuvaaja Janne Gröningin yhteisteos "Sokkotesti - Ski for The Sea". Kuva: Kaj Stenwall / Janne Gröning
Avaa Yle-sovelluksessa

Tapahtuman torstaisten avajaisten jälkeen Varvintorilla huutokaupattiin Kaj Stenvallin ja Janne Gröningin yhteisteos ”Sokkotesti - Ski for The Sea”.

Valokuvaa ja maalausta yhdistelevä teos löysi uuden omistajan 2 610 euron hintaan. Summa päätyy Saaristomeren suojelurahastolle.

Samaan aikaan Wäinö Aaltosen taidemuseossa huutokaupattiin Timo Sarpanevan Galea-niminen kajakkiveistos, josta saadut 15 000 euroa jaetaan Lasten ja nuorten Veneilykoulun, John Nurmisen Säätiön sekä Saaristomeren suojelurahaston kesken.

Tapahtuman järjestäjät haluavat muistuttaa, että jokainen voi osallistua suojeluun olemalla roskaamatta luonnossa ja erityisesti merellä. Lisäksi tapahtuma-alueen pääporteilla on lipaskeräykset, ja esimerkiksi Balticat-maskotin ostamalla voi tukea Itämeren suojelua.

Saaristomeren suojelurahastolle voi tehdä lahjoituksia myös Turun alueen S-liikkeissä ja Citymarketeissa jättämällä pullonpalautusautomaattien vieressä oleviin keräysastioihin.

Sail for the Sea on jatkoa Turun ja Helsingin aloittamalle haastetyölle Itämeren suojelemiseksi.

Suosittelemme