Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Huippupelaaja ei juokse rahan perässä

Lentopallomaajoukkueen libero Pasi Hyvärinen valmistautuu toukokuun olympiakarsintaan hieman erilaisen tien kautta. Opiskeluun keskittyvä huippulibero on pelannut tällä kaudella muutaman pelin ykkössarjassa Kyyjärvellä. Ottajia Hyväriselle löytyisi ulkomailta ja kotimaasta.

Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

24-vuotias Pasi Hyvärinen suhtautuu huippu-urheiluun hieman eri tavalla kuin maajoukkuetason pelaajat yleensä. Liikunnanopettajaopiskelija pelasi viime vuoden ammattilaisena Ranskassa. Ammattilaiskauden jälkeen hän ei ole edustanut mitään seuraa. Joulukuun alusta lähtien hän on pelannut muutaman pelin Kyyjärven Kykyn edustusjoukkueessa toiseksi ylimmällä sarjatasolla.

- Tämä toimii todella helposti. Kyyjärveltä soitettiin tuletko pelaamaan. Sanoin, että täytättekö ehdot, ja he täyttivät. Ehtoihiin kuuluu tietenkin rahallinen puoli ja vapaus, opiskeluun keskittyvä Hyvärinen kertoo.

- Ulkomaille en ole nyt menossa hetkeen. Tällä hetkellä ykkösjuttu on opiskelu. Ulkomaanvuoden aikana sai ajatella juttuja, mitä haluan elämältä. Haluaako sitä pelata ammattilaisena rahasumman vuoksi, jos ei kuitenkaan rakasta sitä hommaa. Ihmisen pitää kuitenkin tehdä sitä mistä tykkää. Päädyin siihen tulokseen, että haluaisin opiskella tulevaisuudessa muusikoksi, Hyvärinen valottaa tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Hyvärinen pitää todennäköisenä, että hän pelaa kuitenkin vielä tällä kaudella kotimaassa pääsarjajoukkueessa.

Olympiapaikka mahdollinen

Suomen lentopallomaajoukkue tavoittelee olympiapaikkaa toukokuussa karsintaturnauksessa. Mukana on kahdeksan joukkuetta, mm. Italia, Espanja ja Serbia. Olympiapaikka Lontooseen vaatii kuitenkin Hyvärisen mukaan joukkueelta asennemuutosta huippumaita vastaan kevään karsintaturnauksessa.

- Paikka riippuu joukkueen halusta ja oikeastaan ymmärryksestä. EM-kisoissakin nöyristeltiin Italialle. Sillä ei mitään väliä, että ollaanko me voitettu joku ennen vai ei.

- Ei se ole mitään taikaa, että kovat joukkueet voitetaan. Siitä tehdään iso taika sillä, että luullaan, että ne maailman kovimpia ja meidän pitää tehdä jotain ihmeitä. Sitten kun ymmärtää, että ei ne ole isoja asioita, miten kova joukkue kaadetaan, siitä se lähtee.

Suosittelemme sinulle