Hyppää sisältöön

BLOGI: Back to work

Viikko Freiburgissa on mennyt nopeasti. Minulla oli neljä päivää aikaa järjestää asioita ennen kuin viikonloppu tuli vastaan. Onneksi minulla oli kevyt viikko, jotenka jäi paljon aikaa tehdä niitä ns. toimistohommia.

Kuva: Clas-Olav Slotte

Fuerteventuraltahan palasin viikko sitten. Siinä meni koko maanantaipäivä matkustamiseen. Vuokra auton palauttamien, lento, bussilla Baselin kentältä Freiburgiin ja loppumatka taksilla. Olin aika lailla puhki kun saavuin kotiin.

Yllätyin myös nähdessäni että olohuone oli täynnä työkalupakkeja, moottorisahoja ja ties mitä. Kattoa nostettiin tässä syksyllä ja viimeistely oli jätetty myöhemmälle ajankohdalle. Sellainen ajankohta valittiin jolloin olen poissa. Työt olisivat pitäneet olla valmiit maanantaina, mutta nähtävästi ei. Suutuin, koska remonttimiehiä en juuri silloin halunnut huusholliini. Halusin levätä ja ottaa rennosti ilman että joku lyö vasaralla kattotiilejä vastaan.

Remonttimiehet herättivät seuraavana aamuna. Siinä alkoi heti ensimmäinen lepopäivä hieman huonosti. Toisaalta ajattelin että nyt on sitten koko aamupäivä aikaa tarkistaa että treenipyörä on kunnossa. Olin päättänyt ottaa sen mukaan nyt alkavaan Mallorca leirille. Polkasin sillä kaverini luo, joka osaa ruuvata pyöriä.

Olin jo syksyllä huomannut että ohjainlaakeri oli entinen ja se olisi syytä vaihtaa. Freddin säätäessä pyörää minä rupesin vaihtamaan renkaita. Sisärengas oli kuitenkin juuttunut kiinni ja huomattiin että liimaukset alumiinivanteen ja hiilikuituprofiilin välissä oli pettänyt. Se tietäisi minulle muutama sähköposti ja puhelinsoitto lisää 'to do' listalleni. Tuntui että lista vain piteni päivän mittaan. Lisää tekemistä.

Rupesin myös paklaamaan. Kisapyöräni jätin pyörälaukkuun. Pesin sen ennen kuin pakkasin sen Fuerteventuralla. Se on siis kisakunnossa kun 12.3. lennän El Salvadoriin. Pakkasin myös laukkuni. Juomapullot, energiageelit, patukat, urheilujuomat, palautumisjuomat. Nyt olisi vain jostain saatava kisakiekot, ja kevyet sellaiset.

Lähdin lenkille. Oli pakko päästä vähäksi aikaa pois paperikasojen äärestä. Freiburgin lähellä on tehdas joka tekee pyörän osia alusta loppuun asti. High tech kamaa. Ehkä heiltä saisi lainaksi kevyet kiekot. Onnellisena palasin takaisin. Perjantaina saisin hakea uudet kiekot. Kiekoilla ajan El Salvadorin kisat sekä toivon mukaan myös Lontoossa.

Lepoviikolla tein pari lyhyttä pyörälenkkiä, pari juoksulenkkiä, punttisalitreenin sekä kävin kolmesti suksien päällä. Lisäksi kerkesin tehdä kaikki paperihommat pois alta. Nyt on olo taas sellainen että keho ja pää ovat valmiita ottamaan vastaan ja työstämään kovaa treeniä.

Edessä on viisi päivää Mallorcalla. Toivottavasti säät suosivat, sillä aikomus on ajaa kovia lenkkejä vuoristossa. Tuttuja on myös saarella leireilemässä. Lähden jätkien mukaan lenkille. Meinaan nimittäin ajaa heidän kanssa jotta joudun välillä ajamaan ihan täpöillä.

Kuten tekstistäni on jo paljastunut niin kauden avaus tapahtuu El Salvadorissa 15.3. Siellä on 8 starttia ohjelmassa. Ykköskategorian kisoja, eli paljon pisteitä jaossa. Siis työtä tiedossa nyt ensin Mallorcalla ja sen jälkeen Keski-Amerikassa.

Suosittelemme sinulle