Hyppää sisältöön

Matinen mätti ennätyspisteet LrNMKY:n korisukkaan

Espoon Hongan koripallovuosi käynnistyi kotivoitolla Lappeenrannan NMKY:stä. Korisliigan kärkikvartettiin tietään raivaava Honka kukisti eteläkarjalaiset vieraansa numeroin 93-78 (47-43). Voittajien hahmo oli kauden tähänastiset ennätyspisteensä kovilla prosenteilla nakannut Jukka Matinen (27/3).

Jukka Matinen (Arkistokuva) Kuva: Francois Perthuis

Matiselle mainiota taustukea tarjosivat Corey Belser (19/11), Jamar Wilson (18/7) ja Tuomas Iisalo (15/2).

- Matinen oli aivan loistava ja hän heitti kaukaa todella hienosti, kehui Hongan päävalmentaja Pekka Salminen joukkueensa kokenutta kapteenia.

Yli 30 minuuttia pelannut ja kolme kertaa vastustajan heiton torjunut Joonas Suotamo (8/8) veti hänkin vahvan iltapuhteen.

- Pirteästi palannut Suotamo oli erittäin hyvä. Hän väsähti vähän loppua kohti, mutta hyväähän tästä tulee hänenkin osaltaan, tuumi Salminen.

LrNMKY:stä vastasivat terävimmin HL Coleman (28/13), Malik Moore (21/6) ja Tuukka Kulha (14/5).

Molemmat joukkueet liikkuivat parketilla siipirikkoina.

Hongalta olivat sivussa kuumeiset John Williamson ja Ville Mäkäläinen, sekä LrNMKY:ltä James Lewis ja Pasi Riihelä. Jälkimmäistä painoivat työkiireet ja Lewis potee muljahtanutta nilkkaa.

LrNMKY:tä luotsaava Jarmo Laitinen ei ottanut tappiota tällä kertaa kovinkaan raskaasti.

- Olen tyytyväinen näkemääni. Enempää ei voinut vaatia. Meille nuo poissaolot aiheuttivat enemmän harmia kuin Hongalle. Penkiltä ei löydy sellaista apua kuin Hongalta. Pekka (Salminen) peluutti joukkuettaan tältäkin osin rohkeasti jo heti alusta lähtien.

Lähde: Hongan tiedotus

Suosittelemme sinulle