Hyppää sisältöön

Hbl: Keskusta kaavailee neuvottelua kouluruotsista

Keskusta haluaa koota suurimmat puolueet keskustelemaan kouluruotsin käsittelystä vaalikampanjoissa, kertoo Hufvudstadsbladet. Neuvottelun päämääränä olisi estää aihetta koskevan keskustelun kärjistyminen ja välttää populistiset yritykset hyödyntää pakkoruotsiteemaa vaaleissa.

Pakollinen ruotsin kielen opiskelu aloitetaan peruskoulussa viimeistään seitsemännellä luokalla. Kuva: Yle

Keskustan ruotsinkielisen piirin puheenjohtajan Peter Albäckin mukaan tapaaminen järjestettäisiin tammi-helmikuussa ja sen tarkoituksena olisi päivittää näkemykset kieltenopetuksesta.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen vahvistaa Hufvudstadsbladetille, että keskustelua on suunniteltu ja se on hänen mielestään tarpeen. Hän toivoo, että ruotsin asemasta ei tule vaalien suuri kysymys, vaikka se onkin varmasti läsnä kaikissa vaalikeskusteluissa.

Laaninen uskoo, että suurilla puolueilla säilyy kouluruotsikeskustelussa maltti. Yksittäisillä ehdokkailla voi kuitenkin olla vaikeampaa.

- Toivon ja vetoan, että ei menetettäisi malttia ja yritettäisi ratsastaa eduskuntaan pakkoruotsilla, Lanninen sanoo.

Älbäckin mukaan suuriin puolueisiin on jo otettu asiassa yhteyttä. Laanisen mukaan on kuitenkin vielä harkinnassa, mitkä puolueet olisivat mukana tapaamisessa.

Suosittelemme sinulle