Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Vuoden tiedekirja esittelee islamilaista ruokakulttuuria

Vuoden tiedekirja -palkinto 2010 on myönnetty filosofian tohtori Helena Hallenbergille ja filosofian tohtori Irmeli Perholle teoksesta Ruokakulttuuri islamin maissa. Tiedekirjapalkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Kirjan kansi.
Kuva: Gaudeamus
Avaa Yle-sovelluksessa

Helena Hallenbergin ja Irmeli Perhon kirjoittama Ruokakulttuuri islamin maissa (Gaudeamus) ei esittele pelkkää ruokakulttuuria ja anna reseptejä. Se nostaa ruokakulttuurin kautta esiin maailman toiseksi suurimman uskontokunnan historian, kulttuurin ja yhteiskunnalliset olot palkintoraadin mielestä oivaltavalla tavalla.

Vuoden tiedekirja -palkinto on10 000 euroa. Suomen tiedekustantajien liiton ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan jakaman palkinnon voi saada edellisenä vuonna ilmestynyt ansiokas suomalainen tiedekirja. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1989.

Kunniamaininnan ja samalla 2 500 euroa vuoden 2010 tiedekirja-kilpailussa saivat Teemu Rintala ja Veikko Rinne teoksestaan Suomen luteet – johdatus luteiden mielenkiintoiseen maailmaan (Hyönteistarvike Tibiale).

Vuuoden tiedekirjan valitsi tänä vuonna palkintolautakunta, johon kuuluivat professori Eeva Jokinen Joensuusta sekä professorit Henrik Meinander ja Jouko Rikkinen Helsingistä. Raadin sihteerinä toimi julkaisupäällikkö Eeva-Liisa Aalto Tieteellisten seurain valtuuskunnasta.

Suosittelemme