Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Pelicans – uusi TPS?

Ei tietenkään. Otsikko on harhaanjohtava. Lahtelaiskiekko voi olla tilapäisessä kriisissä mutta suurin syypää on valtakunnallinen , jopa ylikansallinen salaliitto, joka on masinoinut parhaat voimansa Lahtea vastaan. Karvaaja, tuo hokin wikiliikkuja paljastaa karun totuuden.

Kuva: YLE Lahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaikki sai alkunsa jo keväällä. Toimitusjohtaja Ike Kaarna ja promoottori/Big Boss Pee Nurminen heittivät pelaajaverkot vesille, hauen toivossa. Samalla suuremmat tahot, nuo jääkiekon taustapirut aloittivat säälimättömän tilastojen väärentämisen ja väärän tiedon levittämisen. Lahna tuli.

Kohtalokkain esimerkki tästä on Mike York. Miehen meriiteistä löytyy satoja NHL-otteluita, vai löytyykö? Lensikö Lahteen entinen pelimies, vai entisen pelimiehen näköinen, 10 kiloa raskaampi näköispainos? Onko DNA-tarkistettu? Liikkeen ja pistepörssin perusteella lääketieteelliset kokeet ovat perusteltuja.

Dwight ”Dwaipe” Helminen. Kärkihyökkääjää haettiin, mitä saatiin? Mies saa hyperventiaatiokohtauksen lähestyessään vastustajan siniviivaa. Tässäkin herää epäilys: tuliko varmasti Dwight, jos se olikin velipoika Lars ”Laipe” Helminen?

Jyri Marttinen. Jos vakuuttaa Ruotsissa, ei välttämättä vakuuta Suomessa. Tämän voi kääntää myös toisinpäin. Om du spelar bra i Finland, det menar inte att du spelar bra i Sverige. Oliko kielioppivirheitä? Aivan sama.

Tommi Paakkolanvaara. Mies, jolla maalitili ei kasva mutta parta senkin edestä. Ihailtavia syöksyjä jatkuvalla syötöllä jäihin. Kaatuu tarvittaessa ja vielä useimmin kun se ei ole välttämätöntä.

Mutta ei olla pessimistisiä. Vaikka temppeliherrojen ylikansallinen salaseura on onnistunut jymäyttämään pientä Lahtea, onneksi on omat junnut.

Joonas Jalvanti. Mies paikallaan. Paikka on pari viime kautta ollut väärä paikka, mutta pitää paikkansa. Muissa joukkueissa olisi tosin jo laitettu pois paikaltaan. Onneksi Lahdesta löytyy peliaikaa myös ns. kolmannen sektorin puolustajille.

Jani ”Seksi” Forström. Miehen lempinimi viittaa majesteettiseen mailaosastoon. Elinvuosiltaan vanhempana Karvaaja kuitenkin antaa vinkin: aina kyse ei ole koosta, vaan miten sitä käyttää. Kiekko on tekniikkalaji. Toki Sexyn luistelu on kaunista. Tai no, ainakin viihdyttävää?

Henri Heino. Jarrukenttien jarru. Oikea pääjarru. Jarruttaa niin omien kuin vieraidenkin menon. Siihen ei moni pysty, taito vaatii useiden vuosien tinkimättömän harjoittelun ulko- ,sisä ja muillakin jäillä.

Lopuksi vitsi. Matias Loppi.

Suosittelemme